Diş Hekimliği Fakültesi

Genel Bilgi

Bu ilkeler temelinde fakültemiz, evrensel ve modern diş hekimliği eğitimi kurallarına bağlı, kanıta dayalı, hasta odaklı, koruyucu uygulamaları başat gören, multidisipliner yaklaşımla ilk sınıftan itibaren klinik pratiklerin içerisinde yer alan, ulusal ve uluslararası güncel konularda özgün bilimsel araştırmalar yapmaya teşvik eden, sosyal etkinlik ve projelere yer veren, etik değerlere bağlı bir eğitimi hedeflemektedir.

Bu eğitim süreci ilk üç yıl preklinik eğitim ve klinik gözlemi, son iki yıl öğretim üyelerinin gözetimindeki uygulamalı klinik eğitimini kapsamaktadır. 5 yıllık eğitim sürecinin sonunda öğrenciler; ağız, diş ve çene cerrahisi, ağız, diş ve çene radyolojisi, endodonti, ortodonti, pedodonti, periodontoloji, protetik diş tedavisi ve restoratif diş tedavisi ana bilim dallarındaki yeterliklerine ulaşarak diş hekimi ünvanı almaya hak kazanır.