
İzmir Tınaztepe Üniversitesi Genel Sekreterliği, 124 sayılı Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumlarının İdari Teşkilatı Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin 26. maddesiyle kurulmuştur. Üniversite idari yapılanmasının en üst makamı olan Genel Sekreterlik, bu yapılanmanın çalışmalarında, denetim ve kontrolünde Rektöre karşı sorumludur.
Görev ve sorumlulukları şunlardır:
- Üniversite İdari Teşkilatında bulunan birimlerin düzenli, verimli ve koordineli bir şekilde çalışmasını sağlar.
- Üniversitede çalışan tüm personelin, görev ve sorumluluk anlayışına bağlı olarak hizmet vermelerini temin eder.
- Eğitim sektöründe yaşanan değişimlere uyum sağlayabilmek ve hizmet standartlarını yükseltmek amacıyla tüm personelin hizmet içi eğitim almasını sağlar.
- Üniversite Senatosu ve Yönetim Kurulunda oy kullanmaksızın Raportörlük yapar; gündem belirlenmesi için gerekli çalışmaları yürütür, alınan kararların yazılmasını, korunmasını, ilgili birimlere iletilmesini ve saklanmasını sağlar.
- Üniversite Senatosu ve Yönetim Kurulu kararlarını uygulatır, izler ve sonuçlandırır.
- Üniversite idari yapılanmasında yapılacak görevlendirmeler hakkında Rektöre önerilerde bulunur.
- Bağlı birimlerinin yöneticileri ile periyodik toplantılar yaparak görüş alışverişinde bulunur.
- Kanun, tüzük ve yönetmelikler çerçevesinde Yönetim Kurulu, Senato ve Rektör tarafından verilen görevleri yapar ve yaptırır.
- Rektörlüğün protokol, ziyaret ve tören gibi resmi ağırlama işlerinde yönlendirir ve yardımcı olur.
- YÖK, çeşitli kurumlar, kurum içi ve e-posta yoluyla gelen ilan, afiş ve yazıların duyurulmasını sağlar ve yazışmalarını gerçekleştirir.
- Gelen-giden evrakları takip eder, korunmasını ve saklanmasını sağlar.
- Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulması işlemlerini yürütür.
- "Devlet Arşiv Hizmetleri Hakkında Yönetmelik" gereğince kurum arşivindeki belgelerin saklama ve imha işlemlerini gerçekleştirir.
- Üst yönetim ve ilgili mevzuat tarafından belirlenmiş amaç, hedef, strateji ve ilkeler doğrultusunda yönetimi altındaki faaliyetlerin yürütülmesiyle ilgili politikaların uygulanışını izler ve personeline bu konuda açıklamalarda bulunur.
- Birim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde kullanılan gerekli araç, gereç, malzeme vb. ihtiyaçları belirler ve temini için gerekli çalışmaları yapar.
- Kurum idari personelinin, işlerini yürütmesinde kanun, tüzük, yönetmelik, genelge, kararname ve diğer mevzuatın birimde bulundurulmasını ve herkes tarafından uygulanmasını sağlar.
- Bütçe harcamalarında harcama yetkilisi olarak görev alır.