Anasayfa / Hakkımızda

İzmir Tınaztepe Üniversitesi bölgesinde hizmet veren sağlık alanında tematik bir üniversite niteliğine sahip tek üniversitedir.

Üniversitemiz bir kampüs üniversitesi olacak olup bölgenin ve ülkenin gelişimine doğrudan hizmet edecektir.

İzmir Tınaztepe Üniversitesi 102 dönümlük kampüs alanı üzerine inşa edilmiştir.

Üniversite kampüsümüz içerisinde, 14 tane eğitim binası, iki tane eğitim ve araştırma hastanesi, öğrenci yurtları ve çok sayıda sosyal tesisi inşa edilmesi amaçlamaktadır.

Üniversitemizde 5 sene içerisinde toplamda 8000 öğrenciye eğitim verilerek, bölgenin ve ülkenin gelişimine doğrudan katkı sağlayan bir kampüs üniversitesi olarak kurulmuştur.

Üniversitemiz, eğitim-öğretim ve yapılanma süreçlerinde hami kuruluşu, İzmir’in en büyük sağlık grubu olan Tınaztepe Sağlık Grubu’nun tüm imkanlarından yararlanacak, sağlık grubunun 20 seneyi aşkın süredir oluşturduğu bilgi birikimini ve tecrübeyi nitelikli bilgi kaynağı olarak bölgesine ve öğrencilerine aktaracaktır. Tınaztepe Sağlık Grubu’nun bünyesinde barındırdığı dört hastanesi de öğrencilerin eğitim süreçlerinde kullanılacaktır.

Kendi araştırma uygulama hastanelerini, preklinik sonrası eğitime hazır hale getirecek olan İzmir Tınaztepe Üniversitesi, bir afiliasyon ihtiyacı duymayacaktır.

Bilgiyi üreten, uygulamaya aktaran ve yaygınlaştıran, etik değerlere bağlı bir sağlık ihtisas üniversitesi olmaktır.

Başta sağlık bilimleri olmak üzere tüm bilim dallarında uygulama öncelikli eğitim odaklı, ulusal ve evrensel standartlarda hizmet veren, yenilikçi araştırmalar ile girişimciliği destekleyen bir yükseköğretim kurumu olmaktır.

Üniversitemizde Tam Zamanlı Statüde çalışan Sosyal Güvenlik Kurumu Sigortalı 119 adet akademik personelimiz, 39 adet idari personelimiz ve 1346 öğrencimiz bulunmaktadır.

ÖĞRENCİ SAYILARI
FAKÜLTE/ENSTİTÜ