Anasayfa / Hakkımızda

İzmir Tınaztepe Üniversitesi bölgesinde sağlık alanında hizmet veren tematik bir üniversite niteliğine sahip tek üniversitedir.

Üniversitemiz bir kampüs üniversitesi olarak hizmet vererek ülkemizin gelişimine doğrudan hizmet etmektedir. İzmir Tınaztepe Üniversitesi 102 dönümlük kampüs alanı üzerine inşa edilmiştir.

Üniversite kampüsümüz içerisinde, 14 tane eğitim binası, iki tane eğitim ve araştırma hastanesi, öğrenci yurtları ve çok sayıda sosyal tesis inşası bulunmaktadır.

Üniversitemizde 5 sene içerisinde toplamda 8000 öğrenciye eğitim verecek kapasiteye sahip bölgenin ve ülkenin gelişimine doğrudan katkı sağlayan bir kampüs üniversitesi olarak kurulmuştur.

Üniversitemiz, eğitim-öğretim ve yapılanma süreçlerinde hami kuruluşu, İzmir’in en büyük sağlık grubu olan Tınaztepe Sağlık Grubu’nun tüm imkanlarından yararlanmakta, sağlık grubunun 20 seneyi aşkın süredir oluşturduğu bilgi birikimini ve tecrübeyi nitelikli bilgi kaynağı olarak bölgesine ve öğrencilerine aktarmaktadır. Tınaztepe Sağlık Grubu’nun bünyesinde barındırdığı dört hastanesi de öğrencilerin eğitim süreçlerinde kullanılmaktadır. Kendi araştırma uygulama hastanelerini, preklinik sonrası eğitime hazır hale getirerek İzmir Tınaztepe Üniversitesi protokolleri hazırlanmış ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına sunulması sonucunda Galen Tınaztepe Hastanesi ve Buca Tınaztepe Hastanesi ile afiliasyon süreci tamamlanmıştır. Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademik birimleri ve 2022-2023 akademik yılı itibarıyla eğitim öğretime başlayan Diş Hekimliği Fakültesinin yanı sıra İzmir Tınaztepe Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi ile faaliyetini sürdürmektedir.