Genel Bilgi

İzmir Tınaztepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi; eğitim, araştırma ve diş hekimliği hizmetleri sunan, bilimsel ve nitelikli uygulamalarla eğitim veren, evrensel olarak kabul gören özgün araştırmalarla bilimsel anlamda diş hekimliğinin gelişimine katkıda bulunan, alanında saygın akademisyenler yetiştiren, katılımcı, şeffaf yönetim anlayışına sahip, yenilikçi ve örnek yeni nesil bir diş hekimliği fakültesidir.

Bilimsel yaklaşımı benimsemiş, bilgiye ulaşmayı, paylaşmayı ve bilgiyi kullanmayı hekim bakış açısıyla sürdürebilen, eleştirel düşünme ve empati kurma yeteneğine sahip, ulusal ve evrensel sorunlar karşısında farkındalığı ve entelektüel birikimi yüksek diş hekimleri yetiştirmeyi önemsiyor, fakültemizi bu anlayış üzerine inşa ediyoruz.

Fakültemizde evrensel ve modern diş hekimliği eğitimi kurallarına bağlı, kanıta dayalı, hasta odaklı, koruyucu uygulamaları başat gören, multidisipliner yaklaşımla ilk sınıftan itibaren klinik pratiklerin içerisinde yer alan, ulusal ve uluslararası güncel konularda özgün bilimsel araştırmalar yapmaya teşvik eden, sosyal etkinlik ve projelere yer veren, etik değerlere bağlı bir eğitimi hedeflemektedir.

Bu eğitim süreci ilk üç yıl preklinik eğitim ve klinik gözlemi, son iki yıl öğretim üyelerinin gözetimindeki uygulamalı klinik eğitimini kapsamaktadır. 5 yıllık eğitim sürecinin sonunda öğrenciler; ağız, diş ve çene cerrahisi, ağız, diş ve çene radyolojisi, endodonti, ortodonti, pedodonti, periodontoloji, protetik diş tedavisi ve restoratif diş tedavisi ana bilim dallarındaki yeterliklerine ulaşarak diş hekimi unvanı almaya hak kazanır.