Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon
Fizyoterapistlik; mesleğe özgü ölçme ve değerlendirme yöntemlerini kullanarak hem sağlıklı bireylerin hem de hekim tarafından tanısı konmuş hastaların ihtiyaçlarını belirleyip fizyoterapi ve rehabilitasyon programını planlayan ve uygulayan sağlık meslek alanıdır.
İzmir Tınaztepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde açılmış olan “Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ” bölümü, bu amaç doğrultusunda hazırlanmış, 4 yıllık bir lisans programıdır. Bölümün amacı, yaşam boyu öğrenme anlayışı olan, yeniliklere açık, teknolojik ve bilimsel gelişmeleri takip eden, teorik bilgiyi pratik uygulamalarla hayata geçirebilen, en doğru değerlendirme ve uygulama programını uygulayan, toplum yararına projeler geliştirebilen, etik değerleri gözeten, sorgulayıcı, çağdaş, insan haklarına saygılı, bilgi ve beceri sahibi fizyoterapistler yetiştirmektir. Bölümden başarı ile mezun olan öğrenciler lisans diploması ile fizyoterapist unvanı alırlar.
İzmir Tınaztepe Üniversitesi odağında öğrenci olan "sağlık temalı" bir eğitim kurumudur. Tınaztepe Sağlık Grubu’nda yer alan yüksek hasta yoğunluğuna sahip dört hastanesinde uygulamalı eğitim ve araştırma imkanı sunulmaktadır. Üniversitemizde uzman eğitici ve uygulayıcı kadrosuyla birlikte, alanında yetkin ve çalışma hayatına hazır mezunlar yetiştirmek, bilimsel alanda projelerini sunabilecek eğitim ortamları yaşatmak için öğrencilerimizi “Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ” bölümümüze bekliyoruz.
Fizyoterapi ve Rehabilitayon Bölümünde Alınan Dersler Nelerdir?
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünde temel bilimler ve mesleğe özgü dersler ile birlikte deneysel ve beceri gerektiren konuların laboratuvar uygulamaları yer almaktadır. Anatomi, Nöroanatomi Fizyoloji, Egzersiz Fizyolojisi, Fizik, Patoloji, Kinezyoloji ve Biyomekanik, Rehabilitasyonda Etik Prensipler gibi öğrencilere bilimsel temelleri verecek konuların yanında özellikle Ortopedik Rehabilitasyon, Pulmoner Rehabilitasyon, Kardiyak Rehabilitasyon, Pediatrik Rehabilitasyon, Ortez ve Protez, Sporda Fizyoterapi, Nörolojik Rehabilitasyon gibi mesleğe yönelik dersler bulunmaktadır.
Mezuniyet Sonrası İş Olanakları:
Sağlık Bakanlığı'na bağlı kuruluşlarda, hastanelerde ve diğer kamu kuruluşlarına bağlı Sağlık Ünitelerinde, Yalı Bakım Merkezlerinde, Spor Kulüplerinde, Termal Merkezlerde,Özel Eğitim Merkezleri, Özel Dal Merkezleri, Rehabilitasyon Merkezleri, Endüstride fizyoterapist olarak,
Sağlıklı Yaşam Merkezlerinde danışman olarak çalışabilirler.
Kas-İskelet Sistemi Hastalıları, Ortopedik Hastalıklar, El Rehabilitasyonu,Nörolojik Hastalıklar, Solunum Sistemi Hastalıkları, Kalp ve Damar Hastalıkları, Onkolojik Hastalıklar, Romatizmal Hastalıklar, Kadın ve Erkek Sağlığı, Çocuk Hastalıkları, Geriatrik Hastalıklar, Sporcu Sağlığı, İşitme ve Konuşma,Halk Sağlığı, Vestibuler Rehabilitasyon, Protez-Ortez konusunda da uzmanlaşabilirler.
Program Dili:Türkçe
Eğitim Süresi: 4 Yıldır
Puan Türü: Sayısal