Fizyoterapi
Günümüzde modern tıp uygulamaları sayesinde hastalıklarla mücadele imkanları gelişmiş ve yaşam süresi önemli ölçüde yükselmiştir. Buna paralel olarak engelli, yaşlı ve kronik hastalığı olan bireylerin sayısında da ciddi bir artış kaydedilmiştir.AB ve Türkiye verilerine göre dünya nüfusunun % 15’inde engellilik durumu söz konusu olup, dünyada 1 milyar engelli birey olduğu tahmin edilmektedir.
Son yüzyılda “Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon”,Dahili Tıp Bilimleri içinde öne çıkarak, “fizyoterapi, rehabilitasyon” gibi kavramlar önem kazanmıştır. Fizik Tedavi, bilimsel açıdan oldukça dinamik olan ve teknolojik gelişmelerle kendini yenileyen bir sektördür. Doğuştan veya sonradan kazanılmış engele sahip birey sayısının giderek artışı ve modern yaşamın insan sağlığı üzerindeki etkileri, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de rehabilitasyon alanında, yardımcı sağlık personeline olan ihtiyacı artırmıştır. Bu amaçla, İzmir Tınaztepe Üniversitesi, sağlıkta güncel-teknolojik mesleki bilgi ve beceriyle donatılmış nitelikli insan gücünün yetiştirilmesini hedefleyen Fizyoterapi Programı’nı öğretime açmıştır.
İzmir Tınaztepe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kapsamında açılmış olan “Fizyoterapi” programı, 2 yıllık bir ön lisans programıdır. Programın amacı; yaralanmalar, engeller, kas-iskelet sistemi bozuklukları ve çeşitli hastalıklardan kaynaklı ağrı ve fonksiyon bozukluklarında, fizik tedavi uygulama alanında eksikliği duyulan yardımcı sağlık personeli yetiştirmektir. Güncel-teknolojik mesleki bilgi ve beceriyle donatılmış “Fizyoterapi Teknikeri” unvanıyla mezun olacak öğrencilerimiz, Fizyoterapi ekibinin önemli bir üyesi olacaklardır.
Mezuniyet Sonrası İş Olanakları:
Fizik tedavi teknikerleri, Ulusal ve Uluslararası Yataklı veya Ayaktan Tedavi Merkezlerinde (Üniversite, Devlet vb..), Dal Merkezlerinde, özel sağlık kurumlarında, evde bakım merkezlerinde, sporcu sağlığı merkezlerinde, profesyonel ve amatör spor kulüplerinde, huzur evlerinde ve kaplıca/termal tesislerinde,sağlık turizmine yönelik otellerde,protez-ortez üretim ve rehabilitasyon merkezlerinde görev yapabilmektedir.
Çalışma ortamları, temiz ve sessiz mekânlardır. Fizik Tedavi ünitelerinde yer alan tedavi edici aletleri kullanarak, aynı zamanda hastalarla, hekimlerle ve fizyoterapistlerle koordinasyon içinde görevlerini yürüteceklerdir.
Dikey Geçiş Yapılabilen Bölümler:
Programımızdan mezun olan öğrenciler, “Fizyoterapi ve Rehabilitasyon”, “Hemşirelik”, “Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri” bölümlerine dikey geçiş yaparak lisans eğitimi alabilirler.
Program Dili: Türkçe
Puan Türü: TYT