• Beslenme ve Diyetetik

Beslenme ve Diyetetik

Beslenme ve Diyetetik

Diyetisyenlik, büyüme, gelişme ve ömür boyu tüm bireylerin sağlığının korunması, geliştirilmesi, yaşam kalitesinin arttırılması için beslenme biliminin ilkeleri doğrultusunda bireysel ve toplu beslenmenin plân ve programlarını düzenleyen; besin ögesi, besin ve beslenmeden kaynaklanan sağlık sorunlarını araştıran, değerlendiren, çözüm yolları bulan; var olan besin kaynaklarının ekonomi ve sağlık kurallarına uygun olarak kullanılmasını sağlayan, besin denetimini yapan, bu konularda fizyolojik, psikolojik ve sosyolojik olarak sağlıklı yaşam biçimlerinin benimsenmesi amacıyla bireyi ve toplumu bilgilendiren, bilinçlendiren, doğuştan ve sonradan oluşan hastalıklar ve diğer özel durumlarda tıbbî ve cerrahî tedavilere uygun, doğal ve tedavi edici besinlerin bileşimlerine göre diyet programı plânlayan, eğitim veren, eğitim programlarını plânlayan, uygulatan ve izleyen sağlık meslek alanıdır .

İzmir Tınaztepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde açılmış olan “Beslenme ve Diyetetik” bölümü, bu amaç doğrultusunda hazırlanmış, 4 yıllık bir lisans programıdır. Bölümün hedefi, beslenme bilimleri ve diyetetik alanında uzmanlaşmış mezunlar yetiştirmek, hastalıkların tedavisi için diyet programlarını hazırlayan, bilimsel verileri pratik diyet önerilerine çeviren, bireysel olarak beslenme şekillerini belirleyen, toplu beslenme yerlerinde beslenme açısından sağlığa uygunluğu sağlayan, mesleki ve etik değerlere sahip bilimsel çalışmaları ve danışmanlıkları ile ulusal ve uluslararası platformda tanınan, değer gören ve tercih edilen bir bölüm olmaktır. Bu bölümden mezun olanlara ‘Diyetisyen’ unvanı verilmektedir.

İzmir Tınaztepe Üniversitesi odağında öğrenci olan "sağlık temalı" bir eğitim kurumudur. Tınaztepe Sağlık Grubu’nda yer alan yüksek hasta yoğunluğuna sahip dört hastanesinde uygulamalı eğitim ve araştırma imkanı sunulmaktadır.  Üniversitemizde uzman eğitici ve uygulayıcı kadrosuyla birlikte, alanında yetkin ve çalışma hayatına hazır mezunlar yetiştirmek, bilimsel alanda projelerini sunabilecek eğitim ortamları yaşatmak için öğrencilerimizi “Beslenme ve Diyetetik ” bölümümüze bekliyoruz.

Beslenme ve Diyetetik

Beslenme ve Diyetetik Bölümünde Alınan Dersler Nelerdir?

Beslenme ve Diyetetik Bölümünde temel bilimler ve mesleğe özgü dersler ile birlikte deneysel ve beceri gerektiren konuların laboratuvar uygulamaları yer almaktadır. Beslenme İlkeleri, Temel Kimya, Temel Psikoloji, Anatomi, Tıbbi Biyoloji ve Genetik gibi öğrencilere bilimsel temelleri verecek konuların yanında özellikle Beslenme Biyokimyası, Beslenme Ekolojisi, Besin ve Besin Öğesi Etkileşimi, Besin İşleme Yöntemleri, Kanser Hastalarının Beslenmesi, Yaşlılarda Beslenme, Gebelikte Beslenme gibi mesleğe yönelik dersler bulunmaktadır.

Beslenme ve Diyetetik

Mezuniyet Sonrası İş Olanakları:

Eğitim kurumlarında Eğitici Diyetisyen olarak, Araştırma kurumlarında Araştırıcı Diyetisyen olarak,

Hastanelerde Tedavici Diyetisyen olarak (Diyabet Diyetisyenliği, Renal Diyetisyenlik, Onkoloji Diyetisyenliği Enteral-Parenteral Ünite Diyetisyenliği, Poliklinik Diyetisyenliğivb),

Toplu Beslenme Yapılan Kurumlarda Yönetici Diyetisyen olarak, (Okul, Banka, Kamu kurumu vb yiyecek içecek servislerinde,

Lokanta, Otel vb yiyecek servislerinde, Yaşlı Bakım Evlerinde, Yemek Fabrikalarında), Toplum Sağlığı Diyetisyeni olarak, (Bakanlıklar, Ana-Çocuk Sağlığı Merkezleri, Uluslararası Yardım Kuruluşları vb yerlerde),

Besin Endüstrisinde ürün danışmanı olarak,

Özel Danışmanlık Ofislerinde, Sağlık Klüpleri, fitness merkezleri vb yerlerde danışman olarak, Sporla uğraşan kişi ve gruplara eslenme danışmanı olarak,

Gazete, dergi yazarlığı, radyo, TV gibi medya programlarında danışman ve program yapımcısı olarak

Program Dili:Türkçe 

Puan Türü: Sayısal

Diyabet Teknolojileri
Diyabet Teknolojileri
Branşlaşmanın Önemi Pediatri Diyetisyenliği Örneği
Branşlaşmanın Önemi Pediatri Diyetisyenliği Örneği
Karbonhidrat Sayarken Yeni Yardımcımız KarbApp
Karbonhidrat Sayarken Yeni Yardımcımız KarbApp
Olgularla Diyabette Karbonhidrat Sayımı
Olgularla Diyabette Karbonhidrat Sayımı