Doç. Dr. Mehmet Akman

Akademik Takvim

Doç. Dr. Mehmet Akman
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Beslenme ve Diyetetik

Doktora

1994

31/Temmuz/1998

ANKARA ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/EV EKONOMİSİ (BESLENME) (DR)

 

Tez adı:Yabancı turistlerin Türk mutfağından beklentileri, yaralanma durumları ve Türk mutfağının turizme katkısı üzerine bir araştırma (1998) Tez Danışmanı : (Seniha Hasipek)

Yüksek Lisans

1985

12/Ekim/1987

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/HALK SAĞLIĞI (YL) (TEZLİ)

 

Tez adı:: Konya'da iki ilkokulda dokuz yaş ve üzeri kız ve erkek çocuklarda beslenme alışkanlıkları, demir yetersizliği anemisi ve parazitlerin ilişkisi üzerine bir araştırma (1987) Tez Danışmanı:(Orhan Demireli)

Lisans

1979

21/Eylül/1984

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK TEKNOLOJİSİ YÜKSEKOKULU/BESLENME VE DİYETETİK PR.

 

 

Akademik Görevler:

DOÇENT

19.01.2023

İZMİR TINAZTEPE ÜNİVERSİTESİ/SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ)

DOÇENT

01.02.2022-18.01.2023

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ/SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ/BESLENME VE DİYETETİK ANABİLİM DALI

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

27.08.2019-31.01.2022

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ/SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU/BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

2016-2019

İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ/SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

2011-2016

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ/SAĞLIK HİZMETLERİ YÜKSEKOKULU/BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

2011-2011

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/AKŞEHİR KADİR YALLAGÖZ SAĞLIK YÜKSEKOKULU/BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

2006-2010

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/MESLEKİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

1999-2006

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/SİLİFKE TAŞUCU MESLEK YÜKSEKOKULU/OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

1993-1999

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/SİLİFKE TAŞUCU MESLEK YÜKSEKOKULU/İKTİSADİ VE İDARİ PROGRAMLAR BÖLÜMÜ

 

Yönetilen Tezler

  1. ATCI EMİNE, (2023). İ.A.Ü. VM MEDİCAL PARK FLORYA HASTANESİ BESLENME VE DİYET POLİKLİNİĞİNE BAŞVURAN BİREYLERDE FONKSİYONEL BESİN KULLANIM DURUMUNUN SAPTANMASI, İstanbul Aydın Üniversitesi->Lisansüstü Eğitim Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)
  2. KARAGÖZ REYHAN, (2023). İSTANBUL'DA BİR ÜNİVERSİTE ÇEVRESİNDEKİ GIDA ÇÖLLERİNİN COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ İLE HARİTALANDIRILMASI VE YOĞUNLUĞUNUN TESPİTİ, İstanbul Aydın Üniversitesi->Lisansüstü Eğitim Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)
  3. KARAHAN CEREN, (2023). ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ ALAN KIZ ÖĞRENCİLERİN FONKSİYONEL BESİNLERE YÖNELİK FARKINDALIKLARI, TUTUMLARI VE FONKSİYONEL BESİNLERİ KULLANMA DURUMLARI, İstanbul Aydın Üniversitesi->Lisansüstü Eğitim Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)
  4. KAYNAK NAZ, (2023). İNSÜLİN DİRENCİ TANISI OLAN VE DİYETİSYENE BAŞVURAN BİREYLERİN VÜCUT AĞIRLIK KAYBI DURUMLARININ İNCELENMESİ, İstanbul Aydın Üniversitesi->Lisansüstü Eğitim Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)
  5. YAZMACI ELİF GÖKÇE, (2022). BOKS, KİCK BOKS, MUAY THAİ, TAEKWONDO, BJJ, JUDO  SPORCULARINDA VE ANTRENÖRLERİNDE SPORCU BESLENME BİLGİ DÜZEYİ VE BESLENME ALIŞKANLIKLARININ İNCELENMESİ, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)
  6. ŞAŞMAZ PAKİZE GÖKÇE, (2022). Egzersiz yapan kadınların beden algısı ve yeme tutumlarının belirlenmesi, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)
  7. GÜNDÜZ DUYGU, (2021). Meme kanserinin obezite ve hiperglisemi ile olan ilişkisi üzerine retrospektif bir araştırma, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)
  8. ERDEM GÜFER, (2021). Dışarıdan yemek hizmeti alınan bir özel hastanede personele verilen yemek hizmetlerinin değerlendirilmesi, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı) 
  9. AKTOĞ AYNUR, (2021). Fazla kilolu ve obez bireylerde duygusal yeme davranışının antropometrik ölçümler ve beslenme durumu ile ilişkisi, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)
  10. CAN DOĞAN BÜŞRA, (2021). LAKTASYON DÖNEMİNDEKİ KADINLARIN BESLENME DURUMUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Devam Ediyor)
  11. CAN DOĞAN BÜŞRA, (2021). LAKTASYON DÖNEMİNDEKİ KADINLARIN BESLENME DURUMUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Devam Ediyor)
  12. ERCAN ZEYNEP, (2020). Özel bir hastanedeki beslenme ve diyetetik polikliniğine başvuran kişilerde laktoz intoleransı semptomları sıklığı, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)
  13. UÇAR ZELİHA, (2020). Yetişkin bireylerde akdeniz diyet skoru ile beslenme durumu ve vücut kompozisyonu arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)
  14. UZUNALAN NAZİRE, (2020). İstanbul'da özel bir tıp merkezinin dahiliye polikliniğine başvuran yetişkin bireylerde uyku süresi ve kalitesinin obeziteye etkisinin incelenmesi, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)
  15. ARSLANBAY UĞUR, (2020). Yetişkin sağlıklı bireylerde fiziksel aktivitenin beslenme alışkanlıkları ve akdeniz diyetine uyum ile ilişkisi, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı) 
  16. DURMUŞÇELEBİ EZGİ, (2020). Obezite ile depresyon ve benlik saygısı durumunun ilişkisinin değerlendirilmesi, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)
  17. PİŞGİN DUYGU MERVE, (2019). Porsiyon ölçü algısı ve obezite üzerine etkileri, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)
  18. KAYNARPUNAR ELİF, (2019). Tip 2 diyabetli hastaların beslenme alışkanlıkları, diyet kalitesi ve yeme davranışlarının değerlendirilmesi, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı) 
  19. YAZIR DULDA DUYGU YAĞMUR, (2019). Düzenli spor yapan üniversite öğrencilerinde beslenme durumu ve beden algısı ilişkisi, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)
  20. DÜLGER NESLİHAN, (2019). Osteoartriti olan obez bireylerde ağırlık kaybının osteoartrit semptomlarına etkisi, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)
  21. ULUYAĞMUR HÜMEYRA, (2019). Kayseri il merkezinde bulunan özel ilköğretim okullarının beslenme programlarındaki menülerin enerji ve besin öğeleri içeriği açısından değerlendirilmesi, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı) 
  22. İYİDİKER DERYA, (2019). Okul öncesi dönemde çocuk davranışının beslenme tutumuna ve obeziteye etkisi, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı) 
  23. AKPINAR BURCU, (2019). Obezite ve diyabette yeme farkındalığı, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)
  24. ÖZKAN ŞEYDA, (2019). Zayıflama amaçlı kullanılan bitkisel besin desteklerinin tüketim sıklığı ve etkinliği, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)
  25. ŞAHİN ECEM, (2019). Otizmli çocukların beslenmesi ve ailelerinin tutumu, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)
  26. AÇIKGÖZ SELİN, (2019). 15-25 yaş arası aktif spor yapanlarda beslenme ve spor ilişkisine dair bilgi düzeylerinin saptanması, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)
  27. AKMAN SERVER SELVİ, (2019). Yetişkin kadınların yeme tutumlarının ve beslenme alışkanlıklarının değerlendirilmesi, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)
  28. FINDIK ATALAY BERFU NİLÜFER, (2019). İstanbul'da özel bir tıp merkezinin beslenme ve diyet polikliniğine başvuran yetişkin bireylerin probiyotik besin bilinci ve tüketim sıklığının değerlendirilmesi, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)
  29. GİZİR ÇİSEM, (2019). Özel bir hastanenin beslenme ve diyet polikliniğine başvuran Tip 2 diyabetli bireylerin beslenme alışkanlıkları ve diyabetik ürünleri kullanım durumları, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)
  30. YILDIZ DİDEM, (2019). Tip 2 diyabet olan ve olmayan bireylerin serum D vitamini düzeyleri ile beslenme alışkanlıklarının karşılaştırılması, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)
  31. ÇETİNTÜRK MERVE, (2019). İstanbul'da bazı hastanelere yemek üretim ve dağıtım hizmeti veren bir yemek firması çalışanlarının hijyen bilgi düzeylerinin belirlenmesi, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı
  32. TAŞTEMEL GÜLCE, (2019). Fazla kilolu ve obez bireylerde tıkınırcasına yeme bozukluğunun saptanması, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı
  33. ÇAYIR SIDIKA MELDA, (2019). Lise öğrencilerinde obezite prevelansı ve etkileyen etmenler, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı
  34. KURU ZEHRA, (2019). Spor yapan bireylerde besin destek ürünleri kullanım durumunun saptanması, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı) 
  35. UZUN FATMA, (2018). Lise öğrencilerinin beden kütle indeksleri ile yeme bağımlılığı ilişkisi açısından değerlendirilmesi, Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı
  36. KAYA ZEYNEP, (2018). Beslenme ve diyetetik bölümü öğrencilerinde sağlıklı yeme takıntısının(ortoreksiya nervoza) değerlendirilmesi, Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı
  37. KİRAZ AYŞE SENA, (2018). Tekstil sektöründe bir işletmede çalışanların beslenme durumlarının ve enerji harcamalarının değerlendirilmesi, Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı
  38. ŞEN BURCU, (2018). İstanbul'da özel bir hastanenin beslenme ve diyet polikliniğine başvuran kişilerin beslenme bilgi düzeyi ve beslenme alışkanlıklarının saptanması, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı
  39. SÖNMEZ ZEHRA, (2018). SOSYOKÜLTÜREL ve EKONOMİK DÜZEYİ YÜKSEK BİR BÖLGEDE YAŞAYAN BİREYLERİN BESİN DESTEK ÜRÜNLERİ KULLANIM DURUMLARININ SAPTANMASI, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı
  40. YALÇIN ECE, (2018). Hemodiyaliz hastalarının beslenme durumunun saptanması ve yaşam kalitesinin değerlendirilmesi, Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı
  41. EYGÖREN EDA CANAN, (2018). Uyku kalitesi ve süresi ile obezite ve besin seçimi arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı
  42. BİÇER MERVE, (2018). Lise öğrencilerinin beslenme alışkanlıkları ve bunları etkileyen faktörlerin incelenmesi, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı) 
  43. MAVİ CANLI GÜLEN, (2017). Tip 2 diyabetli bireylerin fonksiyonel besinleri bilme, kullanma durumları ve ilişkili etmenlerin belirlenmesi, Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)
  44. CANDEMİR ESRA, (2017). Tip 2 diyabetli bireylerin fonksiyonel besinleri bilme, kullanma durumları ve ilişkili etmenlerin belirlenmesi, Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı)
  45. IŞIK MELİS, (2017). Tip 2 diyabetli yetişkinlerin beslenme bilgi  düzeyleri, beslenme alışkanlıkları ve diyabetik  ürünleri kullanım durumlarının değerlendirilmesi, Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı
  46. OKTAY GÜNDÜZ MEHTAP, (2017). Amatör bisikletçilerin beslenme alışkanlıklarının ve beslenme bilgi düzeylerinin saptanması, Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı
  47. EKER İLKNUR, (2017). Güngören Toplum Sağlığı Merkezi Sağlıklı Beslenme ve Obezite Polikliniğine başvuran yetişkin obez kadınların beslenme durumlarının değerlendirilmesi, Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı
  48. ŞEN ALİ, (2011). Konya ve Mersin il merkezlerinde yaşayan bireylerin balık tüketimi konusundaki alışkanlık ve bilgi düzeylerinin karşılaştırılması, Selçuk Üniversitesi->Sosyal Bilimler Enstitüsü->Çocuk Gelişimi ve Ev Yönetimi Eğitimi Ana Bilim Dalı (Tamamlandı
  49. TUTUMLU ŞEYMA, (2011). 10-15 yaş aralığındaki ilköğretim öğrencilerinde süt ve süt ürünleri tüketim alışkanlığı,laktoz sindirim güçlüğü ve intoleransı üzerine bir araştırma, Selçuk Üniversitesi->Sosyal Bilimler Enstitüsü->Çocuk Gelişimi ve Ev Yönetimi Eğitimi Ana Bilim Dalı (Tamamlandı
  50. TOPTAŞ BIYIKLI EZGİ, (2011). Konya ili 10-15 yaş aralığındaki ilköğretim öğrencilerinde süt ve süt ürünleri tüketim alışkanlığı, laktoz sindirim güçlüğü ve intoleransı üzerine bir araştırma, Selçuk Üniversitesi->Sosyal Bilimler Enstitüsü->Çocuk Gelişimi ve Ev Yönetimi Eğitimi Ana Bilim Dalı (Tamamlandı
  51. DEMİREL HATİCE, (2011). İzmir ili Menemen ilçesindeki ilköğretim ikinci kademe (6-7-8. sınıflar) öğrencilerinde obezite sıklığı ve beslenme davranışları, Selçuk Üniversitesi->Sosyal Bilimler Enstitüsü->Çocuk Gelişimi ve Ev Yönetimi Eğitimi Ana Bilim Dalı (Tamamlandı
  52. DİNÇER AYKUT HULUSİ, (2010). Sakarya ili geyve ilçesi ilköğretim çağı çocuklarında hazır gıda tüketimi üzerine bir araştırma, Selçuk Üniversitesi->Sosyal Bilimler Enstitüsü->Çocuk Gelişimi ve Ev Yönetimi Eğitimi Ana Bilim Dalı (Tamamlandı
  53. KORKMAZ ABDURRAHMAN, (2008). Kocaeli ili Gebze ilçesindeki ilköğretim II. basamak (6?7?8. sınıflar) öğrencilerinde obezite sıklığı ve beslenme davranışları, Selçuk Üniversitesi->Sosyal Bilimler Enstitüsü->Çocuk Gelişimi ve Ev Yönetimi Eğitimi Ana Bilim Dalı (Tamamlandı
  54. URBAŞ CENGİZ, (2008). Silifke yöresinde yetişen bazı ürünlerin geleneksel hazırlama, saklama, tüketim şekillerinin saptanması, Selçuk Üniversitesi->Sosyal Bilimler Enstitüsü->Çocuk Gelişimi ve Ev Yönetimi Eğitimi Ana Bilim Dalı (Tamamlandı) 
  55. SAKAR SCHOINAS EZGİ, (2020). Sağlıklı beslenme önerilerine uygun standart tarifelerin geliştirilmesi, İstanbul Okan Üniversitesi->Sağlık Bilimleri Enstitüsü->Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı (Tamamlandı

Projelerde Yaptığı Görevler:

  1. Toplu Beslenme Sistemlerinde Sık Tercih Edilen Yemeklerin Standart Hale Getirilmesinin Kalite Ve Maliyet Üzerine Etkileri, Diğer (Ulusal), Yürütücü:AKMAN MEHMET,  Selçuk Üniversitesi, , 01/01/2000 - 01/01/2002 (ULUSAL
  2. Türk Mutfağındaki Geleneksel Et Yemeklerinde Kullanılan Etlerin  Dana  Kuzu V B   Yerine Devekuşu Etinin Kullanılması ve Sonuçlarının Değerlendirilmesi, Diğer (Ulusal), Yürütücü:AKMAN MEHMET,  Selçuk Üniversitesi, , 01/01/2010 - 01/01/2012 (ULUSAL
  3. Yabancı Turistlerin Türk Mutfağını Tanıma  Yararlanma ve Beklentileri Üzerine Bir Araştırma, Diğer (Ulusal), Yürütücü:AKMAN MEHMET,  Selçuk Üniversitesi, , 01/01/1997 - 01/01/1999 (ULUSAL
  4. Silifke Yöresi Geleneksel Yemeklerinin Tespiti ve Türk Mutfağına Kazandırılması, Diğer (Ulusal), Yürütücü:AKMAN MEHMET,  Selçuk Üniversitesi, , 01/01/2004 - 01/01/2007 (ULUSAL

İdari Görevler:

Bölüm Başkanı

2019-2021

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ/SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU/BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

Bölüm Başkan Yardımcısı

2017-2019

OKAN ÜNİVERSİTESİ/SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

Bölüm Başkanı

2011-2016

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ/SAĞLIK HİZMETLERİ YÜKSEKOKULU/BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

Bölüm Başkanı

2010-2011

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/AKŞEHİR KADİR YALLAGÖZ SAĞLIK YÜKSEKOKULU/BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

Bölüm Başkanı

1999-2007

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/SİLİFKE TAŞUCU MESLEK YÜKSEKOKULU/İKTİSADİ VE İDARİ PROGRAMLAR BÖLÜMÜ

MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı

1997-1998

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/SİLİFKE TAŞUCU MESLEK YÜKSEKOKULU

MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı

1993-1994

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/SİLİFKE TAŞUCU MESLEK YÜKSEKOKULU

 

Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler:

  1. AKMAN MEHMET, UÇAR MUHAMMED KÜRŞAD, UÇAR ZELİHA, UÇAR KÜBRA, BOZKURT MEHMET RECEP (2022).  Determination of Body Fat Percentage by Gender Based with Photoplethysmography Signal Using Machine Learning Algorithm.  IRBM, 43(3), 169-186., Doi: 10.1016/j.irbm.2020.12.003 (Yayın No: 6904189)
  2. Dülger Neslihan, AKMAN MEHMET, YILMAZ BARIŞ (2022).  The Effect of Weight Loss on Osteoarthritis Symptoms in Obese Patients with Osteoarthritis.  Bezmialem Science, 10(2), 206-211., Doi: 10.14235/bas.galenos.2021.5333 (Yayın No: 7685044)
  3. UÇAR ZELİHA, AKMAN MEHMET (2021).  Mediterranean Type Diet Protects Adult Individuals From Diabetes.  Progress in Nutrition, 23(3), 1-10., Doi: 10.23751/pn.v23i3.10828 (Yayın No: 7245259))
  4. UÇAR MUHAMMED KÜRŞAD, UÇAR ZELİHA, UÇAR KÜBRA, AKMAN MEHMET, BOZKURT MEHMET RECEP (2021).  Determination of body fat percentage by electrocardiography signal with gender based artificial intelligence.  BIOMEDICAL SIGNAL PROCESSING AND CONTROL, 68, Doi: 10.1016/j.bspc.2021.102650 (Yayın No: 7473596)
  5. UÇAR ZELİHA, AKMAN MEHMET (2021).  Increasing Mediterranean Diet Adaptation in Adults Decreases Energy Intake.  Progress in Nutrition, 23(1), 1-10., Doi: 10.23751/pn.v23i1.10891 (Yayın No: 6902523)
  6. Çobanoğlu Zeynep, AKMAN MEHMET (2021).  Consideration of Healthy Eating Obsession (Orthorexia Nervosa) for Students Educated in Nutrition and Dietetics Department.  Journal of Pharmacy and Pharmacology, 9(2), 35-43., Doi: 10.17265/2328-2150/2021.02.001 (Yayın No: 6928237)
  7. KURU ZEHRA, AKMAN MEHMET (2021).  Determination of Use Status of Supplements In Individuals Who Do Sports.  International Health Administration and Education (Sanitas Magisterium), 7(1), 93-105. (Yayın No: 6901980
  8. UÇAR PİŞGİN DUYGU MERVE, AKMAN MEHMET (2020).  Portion Measurement Perception and Its Effect On Obesity.  folia palliatrica, 2, 4-14. (Yayın No: 6901918
  9. ERSOY QUADIR SEHER, ÖNAY DERİN DİDEM, AKMAN MEHMET (2015).  An Examination of Household Poverty Affecting Food Insecurity in Turkey (Muş Province).  Journal of Social Science Studies, 2(1), 187-208., Doi: 10.5296/jsss.v2i1.6522 (Yayın No: 6928218)
  10. TOPTAŞ BIYIKLI EZGİ, AKMAN MEHMET (2014).  Assessment of Symptoms of Lactose Intolerance and Milk Consumption Habits of Primary School Students.  DBHAD Uluslararası Hakemli Beslenme Araştırmaları Dergisi, 1(2), 36-42. (Yayın No: 6903079)
  11. ÇEKAL NURTEN, ÖNAY DERİN DİDEM, AKMAN MEHMET (2012).  Evaluation of Turkish Cuisine in Terms of Nutrition and Health.  European Journal of Social Sciences, 34(1), 5-10. (Yayın No: 6928325)
  12. ÖNAY DERİN DİDEM, ERSOY QUADIR SEHER, AKMAN MEHMET (2011).  An Analysis of Consumers’ Food Purchasing Attitudes and Habits in Relation to Food Safety.  Pakistan Journal of Nutrition, 10(3), 241-248. (Yayın No: 6952958)
  13. AKMAN MEHMET, ERSOY QUADIR SEHER, ÖNAY DERİN DİDEM (2010).  THE ANALYSIS OF THE ATTITUDES AND HABITS OF THE CONSUMERS TOWARDS FOOD SAFETY DURING FOOD PREPARATION, STORAGE AND CONSUMPTION.  Ozean Journal of Social Sciences, 3(1), 51-62. (Yayın No: 6943819)
  14. ELMACIOĞLU FUNDA, TAYFUR MUHİTTİN, ÖZGÜN BENER, AKMAN MEHMET, AKSOYDAN EMİNE (2010).  MICROBILOGICAL QUALITY OF HOME COOKED MEAT MEALS AND VEGETABLE SALADS.  PAKISTAN JOURNAL OF MEDICAL SCIENCES, 26(2), 416-419. (Yayın No: 313303)
  15. ÖNAY DERİN DİDEM, AKMAN MEHMET, AKDENİZ ŞENGÜL, VİCDAN AYŞE (2009).  A Study into Behaviours of Mothers on Breast Feeding.  Pakistan Journal of Nutrition, 1126-1131. (Yayın No: 433271)

Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında (proceedings) basılan bildiriler :

  1. AKMAN MEHMET, TOPTAŞ BIYIKLI EZGİ (2012).  İlköğretim Öğrencilerinde Süt Tüketimi ve Laktoz İntoleransı Belirtilerinin Değerlendirilmesi.  VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 287-288. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:6959672)
  2. AKMAN MEHMET, BAYRAK EBRU, ÖNAY DERİN DİDEM (2014).  Toplu Beslenme Sistemlerinde Sık Tercih Edilen ve Standart Tarifeleri Geliştirilen Yemeklerin Enerji Değerlerine Göre Değerlendirilmesi.  IX, INTERNATIONAL NUTRITION AND DIETETICS CONGRESS, 176-176. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:6959659)
  3. KALKAN INDRANİ, BAYRAK EBRU, AKMAN MEHMET (2015).  Serum Lipid Profile and Related Factors in Sedantary Turkish Adults Living in Konya.  Nutrition Conferance (FENS), 67(1), 415-416., Doi: 10.1159/000440895 (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:6905126)
  4. KALKAN INDRANİ, AKMAN MEHMET, BAYRAK EBRU (2015).  Determination of Waist/Hip Ratio and Related Factors in Turkish Adult Males Living in Konya.  Nutrition Conferance (FENS), 67(1), 399-399., Doi: 10.1159/000440895 (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:6905105)
  5. AKMAN MEHMET, Vural Furkan Ekrem (2017).  Amatör Fitness Yapan Sporcularda Beslenme Destek Ürünü Kullanım Durumu.  Aydın Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:6928271)
  6. ÖZKAN ŞEYDA, AKMAN MEHMET (2020).  Zayıflama Amaçlı Kullanılan Bitkisel Besin Desteklerinin Tüketim Sıklığı ve Etkinliği.  2. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Biyoteknoloji Kongresi-2020, 242-249. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:6902257)
  7. Ercan Zeynep, AKMAN MEHMET (2020).  Özel Bir Hastanedeki Beslenme Diyetetik Polikliniğine Başvuran Kişilerde Laktoz İntoleransı Semptomlarının Sıklığı.  EurasianSciEnTech 2020, 232-232. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:6906663)
  8. Göktepe Nurhayat, AKMAN MEHMET (2020).  Fitness Yapan Yetişkin Bireylerde Kafein Tüketim Zamanı ve Miktarının Değerlendirilmesi.  EurasianSciEnTech 2020, 231-231. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:6906685)
  9. Uluyağmur Hümeyra, AKMAN MEHMET (2020).  Özel İlköğretim Okulları Menülerinin Enerji ve Besin Öğeleri Açısından Değerlendirilmesi.  International West Asia Congress of Tourism (IWACT'20), 79-79. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:6906553
  10. Yazır Dulda Duygu Yağmur, AKMAN MEHMET (2020).  Düzenli Spor Yapan Üniversite Öğrencilerinde Beslenme Durumu ve Beden Algısı İlişkisi.  3rd International Congress on Agriculture, Environment and Health, 27-27. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:6906020)
  11. KAYNARPUNAR ELİF, AKMAN MEHMET (2020).  Tip 2 Diyabetli Hastaların Beslenme Alışkanlıkları, Diyet Kalitesi ve Yeme Davranışlarının Değerlendirilmesi.  3rd International Congress on Agriculture, Environment and Health, 26-26. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:6905982)
  12. AKMAN MEHMET (2023).  HASTANELERDE YİYECEK-İÇECEK YÖNETİMİ.  İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ CUMHURİYETİN YÜZÜNCÜ YILINDA  GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE SAĞLIK, EĞİTİM VE YÖNETİMSEL HİZMETLER  SEMPOZYUM (Tam Metin Bildiri/Davetli Konuşmacı)(Yayın No:8283394)
  13. AKMAN MEHMET (2019).  BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNDE SAĞLIKLI YEME TAKINTISININ(ORTOREKSİYA NERVOZA) DEĞERLENDİRİLMESİ.  1. ULUSLARARASI SAĞLIK BİLİMLERİ VE BİYOTEKNOLOJİ KONGRESİ, 455-456. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:6232656)
  14. ŞEN ALİ, AKMAN MEHMET (2017).  MERSİN İL MERKEZİNDE YAŞAYAN BİREYLERİN BALIK TÜKETİM DAVRANIŞLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ.  II. Uluslararası Academic Research Congress (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:3934014)
  15. USLU BURCU (2017).  Kombucha’nın sağlık üzerine etkileri.  Uluslararası Tıbbi veAromatik Bitkiler Kongresi - Tabii ve Sağlıklı Hayat (Özet Bildiri/Poster)(Yayın No:5335655)
  16. GÜLER BEDRİYE,AKMAN MEHMET,ŞENSOY FUNDA (2017).  Yeşil Çayın Sağlığa Etkisi.  International Congress On Medicinal And Aromatic Plants (Özet Bildiri/Poster)(Yayın No:4495787)
  17. ŞEN ALİ,BAYRAK EBRU,AKMAN MEHMET (2012).  A RESEARCH ON THE COMPARISON OF FISH CONSUMPTION HABITS OF INDIVIDUALS IN KONYA AND MERSIN PROVINCIAL CENTERS  TURKEY.6th Central Europan CEFood Congress 2012 (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:1354543
  18. TOPTAŞ BIYIKLI EZGİ,AKMAN MEHMET (2012).  10-15 Yaş Aralığındaki İlköğretim Öğrencilerinde Süt ve Süt Ürünleri Tüketim Alışkanlığı Üzerine Bir Araştırma.  8. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:6042340
  19. AKMAN MEHMET, ERSOY QUADIR SEHER, ÖNAY DERİN DİDEM (2010).  Tüketicilerin Evrensel Haklarından  Güvenlik ve Güven Duyma Hakkı  Kapsamında Satın Aldıkları Yiyeceklerde Bulunabilen Risk Faktörlerine İlişkin Görüşleri Üzerine Bir Araştırma.  VII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi(1), 363 (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:322704
  20. AKMAN MEHMET, TUTUMLU ŞEYMA (2010).  Zayıflama Amacıyla Kullanılan Bitkisel İlaçların Sağlık Üzerine Etkileri.  VII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi(1), 319 (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:322876
  21. AKMAN MEHMET, SAYIN NEVRUZE, TOL ÖMER (2008).  Türkiye yi Ziyaret Eden Yabancı Turistlerin Seyahat İle İlgili Beklentileri ve Türk Mutfağından Yararlanma Konusundaki Düşünceleri İle İlgili Bir Araştırma.  6. Uluslar arası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, 564-574. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:322043
  22. AKMAN MEHMET,ÖNAY DERİN DİDEM (2007).  A  Research on the Wievs of Foreigner Tourists About Meat Dishes in Turkish Cuisine (Yabancı Turistlerin Türk Mutfağına Ait Et Yemekleri Hakkındaki Düşünceleri Üzerine Bir Araştırma).  2nd International Congress on Food and Nutrition/ 2. Uluslarararası Gıda ve Beslenme Kongresi (Özet Bildiri/Poster)(Yayın No:3266597
  23. ÖNAY DERİN DİDEM, BAYRAK EBRU, AKMAN MEHMET (2007).  Silifke Yöresi Mutfağındaki Geleneksel Ürünlerin Özellikleri ve Beslenmedeki Fonksiyonel Önemi.  ICANAS 38 Uluslar arası Asya ve Kuzey Afrika Çalışmaları Kongresi(1), 1 (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:321802
  24. AKMAN MEHMET (1999).  Osmanlılarda Yeme İçme Alışkanlıkları ve Mutfak Kültürü.  Uluslar arası Kuruluşunun 700. Yıl Dönümünde Bütün Yönleriyle Osmanlı Devleti Kongresi(1), 1 (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:322459

Yazılan ulusal/uluslararası kitaplar:

  1. Türk ve Dünya Mutfakları (1998)., AKMAN MEHMET, METE MUSTAFA,  Selçuk Üniversitesi Basımevi, Editör:yok, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 152, ISBN:975-96694-1-2, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 56515)

Yazılan ulusal/uluslararası kitaplardaki bölümler:

  1. COVID-19 PANDEMİSİNDE YAŞLI, Bölüm adı:(COVID-19 PANDEMİSİNDE YAŞLI BİREYLERDE BESLENME) (2022)., SİVRİ DİLEK, AKMAN MEHMET,  Nobel Akademik Yayıncılık, Editör:Cemil Yavuz, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 47, ISBN:978-625-427-606-4, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 8141153)
  2. Türkiye Beslenme Rehberi (TÜBER) 2022”, Bölüm adı:(Tüketiminin Azaltılması Gereken Besinler ve Besin Öğeleri,) (2022)., TAYFUR MUHİTTİN, BESLER HALİT TANJU, Kaya Sökülmez Pınar, MÜFTÜOĞLU SELEN, AKMAN MEHMET,  Hazar Reklam Mat. Yay. Dan. Eği. Kır. İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti., Editör:PEKCAN Ayla Gülden, ŞANLIER Nevin, BAŞ Murat,   ACAR TEK Nilüfer, GÖKMEN ÖZEL Hülya, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 430, ISBN:978-975-590-867-0, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 8084374)
  3. Turizm Ansiklopedisi 5. Cilt, Bölüm adı:(Dünya Mutfakları) (2022)., AKMAN MEHMET, METE MUSTAFA,  Detay, Editör:Kozak Nazmi, Kozak Metin, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 1000, ISBN:978-605-254-556-0, Türkçe(Ansiklopedi Maddesi), (Yayın No: 7685053)
  4. Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-13, Bölüm adı:(Beslenme ve Ağrı kontrolü) (2022)., AKMAN MEHMET, ŞAHİN KÜBRA,  Hatiboğlu, Editör:Tayfur, M., Soylu, M., Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 300, ISBN:978-605-9541-42-B, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 7859186)
  5. Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-14, Bölüm adı:(Karnitinin Sağlık ve Hastalıklarla İlişkisi) (2022)., Atcı Emine, AKMAN MEHMET,  Hatiboğlu, Editör:Tayfur Muhittin, Soylu Meltem, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 289, ISBN:xxxx, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 8001312)
  6. Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-14, Bölüm adı:(Serotoninin Sağlık Üzerinde Etkilerinde Güncel Yaklaşımlar) (2022)., Karahan Ceren, AKMAN MEHMET,  Hatiboğlu, Editör:Tayfur Muhittin, Soylu Meltem, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 289, ISBN:xxxx, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 8001346
  7. PEDİATRİK BESLENME, Bölüm adı:(0-12 Ay-36 Ay Arası ve 6-12 Yaş Arası Çocuklar İçin Beslenme Önerileri) (2021)., AKMAN MEHMET, ŞAHİN KÜBRA,  KONGRE KİTABEVİ, Editör:ÜLKÜ DEMİRCİ, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 884, ISBN:978-625-44482-7-0, Türkçe(Kitap Tercümesi), (Yayın No: 7020851
  8. PEDİATRİK BESLENME, Bölüm adı:(EMZİRME VE ANNE SÜTÜ) (2021)., AKMAN MEHMET, ŞAHİN KÜBRA,  KONGRE KİTABEVİ, Editör:ÜLKÜ DEMİRCİ, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 884, ISBN:978-625-44482-7-0, Türkçe(Kitap Tercümesi), (Yayın No: 7020845
  9. PEDİATRİK BESLENME, Bölüm adı:(BESLENME GEREKSİNİMLERİ: DİYET REHBERİ, TABAK MODELİ VE DİYET REFERANS ALIMI) (2021)., AKMAN MEHMET, ŞAHİN KÜBRA,  KONGRE KİTABEVİ, Editör:ÜLKÜ DEMİRCİ, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 884, ISBN:978-625-44482-7-0, Türkçe(Kitap Tercümesi), (Yayın No: 7020835
  10. Beykent University Archives of Health Science and Research, Bölüm adı:(Probiotic Nutritions, Health and Obesity) (2021)., AKMAN MEHMET, BALCI EDA,  BEYKENT ÜNİVERSİTESİ, Editör:KÜÇÜKALTAN DERMAN,  KARAGÖZ ALPER, KAPTANOĞLU AYŞEGÜL, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 285, ISBN:E-ISBN : 978-975-6319-54-3, İngilizce(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 6902038
  11. Türk Mutfağı, Bölüm adı:(Turizm Sektöründe Türk Mutfağnın Yeri ve Önemi (Diyetisyen Gözüyle)) (2019)., AKMAN MEHMET,  Hedef Cs Basın Yayın, Editör:Nevin Şanlıer/Metin Saip Sürücüoğlu, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 511, ISBN:978-625-7965-02-6, Türkçe(Ders Kitabı), (Yayın No: 6232636
  12. TC Sağlık Bakanlığı Toplu Beslenme Sistemleri (Toplu Tüketim Yerleri) İçin Ulusal Menü Planlama ve Uygulama Rehberi, Bölüm adı:(Cezaevlerinde Menü Planlama) (2019)., TAYFUR MUHİTTİN, ÇAKIR BİRİZ, AKMAN MEHMET, BAYGUT HATİCE, İLHAN AZAD, UÇAR KÜBRA,  Anıl Reklam Matbaa Ltd. Şti, Editör:Yasemin Beyhan, Saniye Bilici, Mevlüde Kızıl,, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 512, ISBN:978-975-590-776-5, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 7482007
  13. Türk Mutfağı, Bölüm adı:(Osmanlı Mutfak Kültürünün Tarihsel Gelişimi) (2019)., AKMAN MEHMET,  Hedef Cs Basın Yayın, Editör:Nevin Şanlıer/Metin Saip Sürücüoğlu, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 511, ISBN:978-625-7965-02-6, Türkçe(Ders Kitabı), (Yayın No: 6232635
  14. Beslenme Antropolojisi, Bölüm adı:(Dünya Mutfakları) (2019)., AKMAN MEHMET,  Hedef Cs Basın Yayın, Editör:Nilüfer Acar Tek/Metin Saip Sürücüoğlu, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 208, ISBN:978-605-9877-99-2, Türkçe(Ders Kitabı), (Yayın No: 6232639
  15. Türk Mutfağı, Bölüm adı:(Türk Mutfağındaki Salata ve Mezeler) (2019)., AKMAN MEHMET,  Hedef Cs Basın Yayın, Editör:Nevin Şanlıer/Metin Saip Sürücüoğlu, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 511, ISBN:978-625-7965-02-6, Türkçe(Ders Kitabı), (Yayın No: 6232637
  16. Türkiye Klinikleri J Nutr Diet-Special Topics, Bölüm adı:(Obezite ve Yeme Bozuklukları İçerisindeki Yeri) (2016)., AKMAN MEHMET,  Türkiye Klinikleri Sağlık Bilimleri Dergisi, Editör:Muhittin Tayfur, Basım sayısı:1, ISBN:2536-4391, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 6928283
  17. Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-3, Bölüm adı:(Zayıflama Amacıyla Kullanılan Bitkisel Ürünlerin Sağlık Üzerine Etkileri) (2016)., AKMAN MEHMET,  Hatiboğlu, Editör:Muhittin Tayfur/Betül Çiçek, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 315, ISBN:978-975-8322-97-8, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 6232644
  18. Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-2, Bölüm adı:(Laktoz İntoleransı) (2015)., AKMAN MEHMET,  Hatiboğlu, Editör:Muhittin Tayfur/Nurcan Yabancı Ayhan, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 406, ISBN:978-975-8322-85-5, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 6232647
  19. Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar, Bölüm adı:(Silifke Yöresinde Yetişen Bazı Ürünlerin Özellikleri Ve Geleneksel Tüketim Şekillerinin Saptanması) (2009)., URBAŞ CENGİZ, AKMAN MEHMET,  Mutfak Kültürü Araş. Vakfı, Editör:Toygar Kamil, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 260, ISBN:975-7878-09-x, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 56516
  20. Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar, Bölüm adı:(Yabancı Turistlerin Türk Mutfağına Ait Et Yemekleri Hakkındaki Düşünceleri Üzerine Bir Araştırma) (2008)., AKMAN MEHMET, ÖNAY DERİN DİDEM,  Mutfak Kültürü Araş. Vakfı, Editör:Kamil Toygar, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 260, ISBN:975-7878-09-x, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 56517
  21. Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar, Bölüm adı:(Türk Mutfağındaki Geleneksel Et Yemeklerinde Kullanılan Etlerin  Dana  kuzu v b   Yerine Devekuşu Etinin Kullanılması ve Sonuçlarının Değerlendirilmesi Üzerine Bir Araştırma) (2004)., AKMAN MEHMET,  Mutfak Kültürü Araş. Vakfı, Editör:Kamil Toygar, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 280, ISBN:975-7878-09-x, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 56512
  22. Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar, Bölüm adı:(Devekuşu Etinin Diğer Etlerle Karşılaştırılması ve Sağlık Açısından Önemi) (2002)., AKMAN MEHMET,  Mutfak Kültürü Araş. Vakfı, Editör:Toygar Kamil, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 250, ISBN:975-7878-09-x, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 56513)
  23. Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar, Bölüm adı:(Silifke Yöresi Geleneksel Yemeklerinin Tespiti Ve Türk Mutfağına Kazandırılması) (2001)., AKMAN MEHMET, ŞEKER ERDOĞAN, ÇETİNKAYA ALİ ŞÜKRÜ, KOZAK İSHAK, YARDIMCI PINAR,  Mutfak Kültürü Araş. Vakfı, Editör:Toygar Kamil, Basım sayısı:2001, Sayfa Sayısı 250, ISBN:975-7878-09-x, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 56514

Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler:

  1. SAKAR SCHOINAS EZGİ, AKMAN MEHMET (2023).  Sağlıklı Beslenme Önerilerine Uygun Standart Yemek Tarifelerinin Geliştirilmesi: Tanımlayıcı Çalışma.  Türkiye Klinikleri Sağlık Bilimleri Dergisi, Doi: 10.5336/healthsci.2022-93877 (Kontrol No: 8283302
  2. KAYNARPUNAR ELİF, AKMAN MEHMET (2021).  Tip 2 Diyabetli Hastaların Beslenme Alışkanlıkları, Diyet Kalitesi ve Yeme Davranışlarının Değerlendirilmesi.  OPUS Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi, 18(40), 2615-2637., Doi: 10.26466/opus.857147 (Kontrol No: 7243069)
  3. Durmuşçelebi Ezgi, AKMAN MEHMET (2021).  Obezite ile Depresyon ve Benlik Saygısı Durumunun İlişkisinin Değerlendirilmesi.  OPUS Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi, 17(34), 903-919., Doi: 10.26466/opus.852864 (Kontrol No: 6953082)
  4. TOPTAŞ BIYIKLI EZGİ, AKMAN MEHMET (2013).  10-15 Yaş Grubu İlköğretim Öğrencilerinde Süt ve Süt Ürünleri Tüketim Alışkanlığı.  Beslenme ve Diyet, 41(1), 3-9. (Kontrol No: 6927593)
  5. ERSOY QUADIR SEHER, ÖNAY DERİN DİDEM, AKMAN MEHMET (2010).  Gıdaların Risk Faktörlerinin Kamu Çalısanlarının Satın Alma Sıklıkları Üzerine Etkisi.  Akademik Gıda, 35-40. (Kontrol No: 433335)
  6. KORKMAZ ABDURRAHMAN, AKMAN MEHMET (2009).  Kocaeli İli Gebze İlçesindeki İlköğretim II  Basamak  6 7 8  Sınıflar  Öğrencilerinde Obezite Sıklığı ve Beslenme Davranışları.  Akademik Gıda, 12-17. (Kontrol No: 433333)
  7. ÖNAY DERİN DİDEM, AKMAN MEHMET (2007).  Kefir ve Beslenme Açısından Önemi.  Akademik Gıda(27), 29-31. (Kontrol No: 433331)
  8. AKMAN MEHMET, HASİPEK SENİHA (1999).  Yabancı Turistlerin Türk Mutfağı İle İlgili Tutum Ve Davranışları.  Beslenme ve Diyet, 47-53. (Kontrol No: 433295)
  9. SÜRÜCÜOĞLU METİN SAİP, AKMAN MEHMET (1998).  Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi ve Bugünkü Değişim Nedenleri.  Standart Dergisi(439(1)), 42-54. (Kontrol No: 433326)
  10. BODUR ABDURRAHMAN SAİD, Güler Semin, AKMAN MEHMET (1996).  Konya Düğün Yemeği Üzerine Bir Çalışma.  Beslenme ve Diyet, 25(2), 38-40. (Kontrol No: 6932074)
  11. ÇİVİ SELMA, AKMAN MEHMET (1990).  Toplumumuzun Sağlık Hizmetlerinden Beklentileri.  Deniz Kuvvetleri Tıp Dergisi(23 (1-2)), 53-60. (Kontrol No: 433314)
  12. ÇİVİ SELMA, AKMAN MEHMET (1990).  Toplumumuzun Hekimlerden Beklentileri.  Deniz Kuvvetleri Tıp Dergisi(23 (3)), 68-77. (Kontrol No: 433316)
  13. ARICI İSMAİL, ÇİVİ SELMA, AKMAN MEHMET (1989).  Yüksek Riskli Gebeliklerde Doğum ve Perinatal Dönemin Özellikleri.  S.Ü. Tıp Fak. Dergisi(5(3)), 91-96. (Kontrol No: 433313)
  14. YÜCECAN SEVİNÇ, SÜRÜCÜOĞLU METİN SAİP, AKMAN MEHMET (1988).  Tekvandocuların Beslenme Alışkanlıkları Ve Bilgileri Üzerine Bir Araştırma.  Spor Hekimliği Dergisi(23(2)), 49-60. (Kontrol No: 433301)
  15. AKMAN MEHMET, DEMİRELİ ORHAN (1988).  Konya da Farklı Sosyo Ekonomik Düzeylere Sahip İki İlkokuldaki Öğrencilerin Beslenme Durumu Ve Fiziksel Gelişimlerinin Etkileşimi Üzerine Bir Araştırma.  Beslenme ve Diyetetik Dergisi, 47-57. (Kontrol No: 433309)
  16. ÇİVİ SELMA, AKMAN MEHMET (1987).  A Vitamini Eksikliği ve Korunma.  Beslenme ve Diyetetik Dergisi(16(1)), 93-100. (Kontrol No: 433305)
  17. AKMAN MEHMET, BAYSAL AYŞE (1984).  Ege Bölgesinde Besin Olarak Kullanılan Mantar Türleri Ve Tüketim Sıklığı Üzerinde Bir Araştırma.  Beslenme ve Diyet, 107-112. (Kontrol No: 433292)

Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildiriler:

  1. AKMAN MEHMET, HASİPEK SENİHA (1999).  Yabancı Turistlere Sunulan Yiyecek İçecek Hizmetleri ve Yabancı Turistlerin Türk Mutfağı Hakkındaki Düşünceleri.  Erciyes Üniv. Hafta Sonu Semineri-IV, 216-229. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:433386)
  2. AKMAN MEHMET, HASİPEK SENİHA (2000).  Yabancı Turistlerin Türk Mutfağına Ait Yiyecek İçecekleri Tüketim Durumları Üzerine Bir Araştırma.  KTÜ 2000'li Yıllarda Turizm Kongresi, 76-91. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:433390)
  3. AKMAN MEHMET, BAYRAK EBRU, KALKAN INDRANİ (2015).  Nutritional Habits of Adult Women Living in the Centre of Konya Province.  Uluslararası Katılımlı “ Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, 503 (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:6928260)
  4. BAYRAK EBRU, AKMAN MEHMET, KALKAN INDRANİ (2015).  Evaluation of Demographic Characteristics With Nutritional Habits of Individuals Living in Konya.  Uluslararası Katılımlı “ Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, 524-524. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:6928263)
  5. AKMAN MEHMET, Oktay Gündüz Mehtap (2017).  Amatör Bisikletçilerin Beslenme Alışkanlıklarının ve Beslenme Bilgi Düzeylerinin Saptanması.  2. İstanbul Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 113-113. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:6904941)
  6. AKMAN MEHMET (2017).  Sporcularda Kullanımı Sakıncalı Olan veya Henüz Önerilmeyen Besin Destekleri.  2. İstanbul Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 49-49. (Özet Bildiri/Davetli Konuşmacı)(Yayın No:6904972)
  7. AKMAN MEHMET (2017).  Selçuklulardan Cumhuriyet Dönemine Beslenmedeki Değişiklikler.  2. İstanbul Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 49-49. (Özet Bildiri/Davetli Konuşmacı)(Yayın No:6904961)
  8. AKMAN MEHMET (2021).  Engelli Sporcularda Beslenme.  19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında Engellilik ve Spor Paneli (Tam Metin Bildiri/Davetli Konuşmacı)(Yayın No:7069491)
  9. ÇEKAL NURTEN,AKMAN MEHMET,ÖNAY DERİN DİDEM (2010).  Dünyanın En Ünlü Üç Mutfağı ve Özellikleri.  VII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi (Özet Bildiri/)(Yayın No:2829012)
  10. URBAŞ CENGİZ, AKMAN MEHMET (2009).  Silifke Yöresinde Yetişen Bazı Yöresel Ürünlerin Geleneksel Hazırlama ve Saklama Şekillerinin Saptanması.  II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu(1), 1 (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:322260)

Editörlük

  1. Klinik uygulamalarda Beslenme (Nutrition in Clinical Practise), Editör, Wolters Kluwer. İstanbul Tıp Kitabevleri, 11.12.2018

Üniversite Dışı Deneyim

1985-1993 DİYETİSYEN SELÇUK ÜNİVERSİTESİ, Üniversite Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma Hastanesinde Yönetici diyetisyen olarak görev aldım., (Diğer)

 

Sayfa içeriği güncellenmektedir.
Daha Çok İçerik İçin Tıklayınız
Geleceğin Üniversitesi Geleceğin Üniversitesi İzmir Tınaztepe Üniversitesi