İzmir Tınaztepe Üniversitesi ile Azerbaycan Tıp Üniversitesi Arasında Akademik, Eğitimsel ve Klinik Alanlarda İş Birliği Anlaşması Yapıldı
03-03-2023

İzmir Tınaztepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Galen Hastanesi Girişimsel ve Nöroendovasküler Radyoloji Bölüm Başkan Prof. Dr. Çağın Şentürk ile Nöroloji Bölümü Uzm. Dr. Onur Yiğitaslan tarafından Azerbaycan’ın başkenti Bakü'de “İnme” sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda; Nöroloji, Girişimsel Radyoloji, Yoğun Bakım ve Fizik Tedavi Uzmanı Azerbaycanlı hekimlere eğitim verildi.

Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliğini ziyaret eden Prof. Dr. Çağın Şentürk ve Uluslararası İlişkiler Birim Koordinatörü Dr. Nur Balaban Büyükelçi ile görüşme gerçekleştirdi.
Ayrıca Azerbaycan Tıp Üniversitesi ve İzmir Tınaztepe Üniversitesi arasında akademik, eğitimsel ve klinik alanlarda iş birliği konusunda anlaşmaya varıldı. Anlaşmaya göre iki üniversitenin ATU Hastanesinde inme merkezinin kurulması ve girişimsel nöroradyolojik tedaviler ile ilgili olarak birlikte çalışmasına karar verildi.