İzmir Tınaztepe Üniversitesi Deprem Bölgesi İçin Görevde
08-02-2023

İzmir Tınaztepe Üniversitesi Deprem Bölgesi İçin Görevde

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından İzmir Valiliği, il ve ilçe belediyeler, üniversiteler, kamu ve özel kurum kuruluşlar depremzedelere yardım elini uzatmak için seferber oldu. İzmir Tınaztepe Üniversitesi öğrencileri ve yakınları, üniversitenin akademik, idari personeli ve üniversite çevresinden bulunan halk ve işletmeler İzmir Tınaztepe Üniversitesinde başlatılan deprem bölgesine yardım kampanyasını iş birliği ile yürüttü. Kampanya duyurusunun yapıldığı andan itibaren hızlı bir şekilde yardımlar geldi, birçok kişi dayanışma bilinci ile kampanyaya destek oldu.

Deprem Bölgesinde Bulunan Öğrencilere Ulaşıldı

Ailesi deprem bölgesinde ikamet eden ve üniversitelerin tatil döneminde olmasından dolayı ailesinin yanında bulunan İzmir Tınaztepe Üniversitesi öğrencilerine depremin yaşandığı ilk günden itibaren kurulan deprem iletişim merkezi tarafından ulaşılmaya çalışıldı. Bu bölgede bulunan öğrencilerin ihtiyaçları konusunda iletişim sağlayacakları numaralar öğrencilerle paylaşıldı.

Acil İhtiyaç Listesi Oluşturuldu

Depremzedelerin acil ihtiyaçları göz önünde bulundurularak resmî makamlar tarafından açıklanan ihtiyaç listesi doğrultusunda battaniye, çadır, mat, ısıtıcı, uyku tulumu, bot, atkı, bere, bebek bezi bebek maması, kadın hijyen seti İzmir Valiliği tarafından belirlenen İzmir Fuarı Deprem Bölgesi Yardım Toplama Merkezine ulaştırılmak üzere hazırlandı. Yardımların toplanması ve paketlenmesinde üniversite personeli ve öğrencileri gönüllü olarak görev aldı.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin bir daha böylesi bir felaketi yaşamamasını diyoruz.