Akademisyenimize TÜBİTAK Proje Desteği
26-03-2024

Akademisyenimize TÜBİTAK Proje Desteği

TÜBİTAK’tan Bir Destek Daha!

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı öğretim üyesi olan ve aynı zamanda üniversitemiz Galen Araştırma Merkezinde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Gülhas Solmaz “Kolon Kanseri Hücrelerinin Epitelyal-Mezenkimal Plastisitesinde NASH-İlişkili Karaciğer Mikroçevresinin Rolünün Araştırılması” başlıklı projesi ile TÜBİTAK tarafından Kariyer Geliştirme Programı Proje Desteği almaya hak kazanmıştır. Değerli akademisyenimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılarının devamını dileriz.

Proje Hakkında: Projede, Non-alkolik steatohepatit (NASH) hastalarının karaciğerlerinde bulunan inflamatuar mikroçevredeki hücrelerin etkileşimleri sonucu oluşan faktörlerin, kolon kanseri hücrelerinin karaciğere metastaz yapmasına ve karaciğere yerleşmesine etkisi incelenecektir. Ayrıca, bu faktörlerin tanımlanması; bu faktörleri engelleyecek moleküllerin geliştirilmesine ve böylece başta kolon kanseri olmak üzere, karaciğer metastazının çok yüksek olduğu pankreas, akciğer ve meme kanseri gibi birçok kanserde karaciğer metastazının engellenmesine ve hasta sağkalım oranlarının iyileştirilmesine yönelik tedavisel yaklaşımların ortaya çıkmasına destek olacaktır.