Kuruluşunun 100’üncü Yılında Türkiye Cumhuriyeti Paneli
27-10-2023

Kuruluşunun 100’üncü Yılında Türkiye Cumhuriyeti Paneli

Kuruluşunun 100’üncü Yılında Türkiye Cumhuriyeti Paneli

İzmir Tınaztepe Üniversitesinde Cumhuriyetin 100’üncü yılı kapsamındaki kutlamalar kampüste düzenlenen Cumhuriyet Paneli ile devam ediyor. 
Öğrencilerin, akademisyenlerin ve idari kadro çalışanlarının yoğun ilgiyle katılım sağladığı panel, İzmir Tınaztepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güvençer’in açılış konuşmasıyla başladı. 
İZTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güvençer, Cumhuriyetin 100’üncü yılı etkinliklerini coşkuyla bir arada kutlamaktan mutlu olduğunu belirtti. 
Cumhuriyet paneli; Ege Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılapları Bölümü Öğretim Gör. Oktay Çanaklı’nın “Cumhuriyet ve Demokrasi”, Öğretim Gör. Belkız Ayaz Çoban’ın “100.Yılında Lozan Antlaşması”, Öğretim Gör. İbrahim Çoban’ın “Kurtuluşa Giden Yolda Kuva-yi Milliye” başlıklı sunumlarıyla devam ederken Dr. Ali Kaya “Cumhuriyet ve Gençlik: Yeni Rejim Nasıl Bir Gençlik Arzuluyordu?” sorusunu masaya yatırarak konukları bilgilendirdi. 

Panel; Cumhuriyetin 100’üncü yıl etkinlikleri kapsamında hafta boyunca devam eden Cumhuriyet Turnuvalarında derece alan öğrencilere İZTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güvençer’in madalya takdimi ile sona erdi.