İZTÜ’den EDUCongress 2026’da Yapay Zekâ ve Dijital Dönüşüm Bildirisi
Gaziantep Üniversitesi iş birliğiyle, “Eğitimde Yapay Zekâ ve Dijitalleşme: Temel Kavramlar, Etkileri ve Zorluklar” ana temasıyla düzenlenen International Education Congress – EDUCongress 2026, eğitimde dijital dönüşüm ve yapay zekâ alanındaki güncel çalışmaların ele alındığı uluslararası bir bilimsel paylaşım ortamı sundu.
Kongrede Üniversitemizi Dr. Öğr. Üyesi Banu Özgürel ve Ölçme ve Değerlendirme Merkezi Uzmanı Merve Dayangaç temsil etti. Kongre kapsamında, “Yükseköğretim Kurumlarında Bütünleşik Dijital Dönüşüm ve Yapay Zekâ Entegrasyonu: Ortak Kimlik Katmanı Üzerine Kurulu Çok Modüllü Bir Kurumsal Platform Uygulaması” başlıklı çalışma sözlü bildiri olarak sunuldu.
Ölçme ve Değerlendirme Merkezi ekibinin ortak çalışması olan Dr. Öğr. Üyesi Banu Özgürel, Merve Dayangaç, Sadettin Mert Can ve Betül Boztekin’in yazarları arasında yer aldığı bildiride, yükseköğretim kurumlarında dijital dönüşüm süreçlerinin bütünleşik bir yapı içerisinde yürütülmesi ve yapay zekâ destekli uygulamaların kurumsal süreçlere entegrasyonu ele alındı.
Üniversitemizi kongrede temsil eden çalışma ekibimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.