İzmir Üniversiteleri Platformu (İÜP) Toplantısı İzmir Tınaztepe Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti
13 /Mayıs/ 2024

İzmir Üniversiteleri Platformu (İÜP) Toplantısı İzmir Tınaztepe Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

İzmir’de bulunan üniversitelerin bir araya gelerek 2008 yılında kurduğu İzmir Üniversiteleri Platformu’na bu yıl İzmir Tınaztepe Üniversitesi ev sahipliği yapıyor. İzmir’de bulunan 10 devlet ve vakıf üniversitesinin üyesi olduğu platformun 2024 buluşması, üniversite rektörlerinin, rektör yardımcılarının, sağlık ve turizm fakültelerinin dekan ve dekan yardımcılarının, platformun operasyon ve çalışma gruplarının üyelerinin katılımı ile İzmir Tınaztepe Üniversitesinde gerçekleştirildi.

“İzmir Üniversiteleri Platformu Tema ve Proje Sunumları ve Tanışma Toplantısı” başlığı ile gerçekleşen toplantıya Buca Kaymakamı Sayın Mahmut Nedim TUNÇER ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Göç İdaresi Müdürlüğü temsilcileri de katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ve 2024 temasını açıklayan İzmir Tınaztepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Mustafa GÜVENÇER, “Sağlık temalı bir üniversite olarak bu yıl İzmir Üniversiteleri Platformuna ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu yılki temamız olan ‘Sağlık Herkes İçin, Her Şey Sağlık İçin’ fikri ile birçok başarılı projenin gerçekleştirileceğine ve üniversitelere, üniversite gençliğine, İzmir’e faydası olan işlerin ortak akıl ve iş birliği ile başarılacağına inanıyorum.” diyerek tüm katılımcılara ve paydaş kurumlara toplantıya olan katkıları için teşekkür etti.

Acil ve Afet Yönetimi, Gençlik ve Sağlık, Sağlıkta Yapay Zekâ, Sağlık Turizmi, Sağlıklı Yaşam, Kişiselleştirilmiş Tıp, Göç ve Sağlık Proje Gruplarının İzmir Tınaztepe Üniversitesi grup temsilcilerinin sunumları ile devam eden toplantı, katılımcı üniversitelerin katkıları ile sona erdi.

İzmir Üniversiteleri Platformu Temsilcisi Üniversiteler:
Ege Üniversitesi
Dokuz Eylül Üniversitesi
İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi
İzmir Ekonomi Üniversitesi
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi
İzmir Demokrasi Üniversitesi
İzmir Bakırçay Üniversitesi
Yaşar Üniversitesi
İzmir Tınaztepe Üniversitesi
İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu