İZMİR TINAZTEPE ÜVİVERSİTESİ 2023-2024 YILI AKADEMİK KURULU GERÇEKLEŞTİ
22-09-2023

İZMİR TINAZTEPE ÜVİVERSİTESİ 2023-2024 YILI AKADEMİK KURULU GERÇEKLEŞTİ

İzmir Tınaztepe Üniversitesi akademisyenlerine yönelik gerçekleştirilen 2023-2024 eğitim öğretim yılı akademik kurul toplantısı Rektör Prof. Dr. Mustafa Güvençer’in ve tüm akademisyenlerin katılımı ile gerçekleşti.

 

İzmir Tınaztepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güvençer başkanlığı ve sunumu ile gerçekleşen toplantıda YKS ile üniversitemizi tercih eden öğrenci sayısındaki ve başarı sıralamalarındaki yükseliş, yeni akademik yılda İZTÜ kadrosuna dahil olan ve olacak yeni akademisyenler ve yeni açılan bölümler, derslikler ve laboratuvarlar hakkında akademisyenlere bilgi verildi. Nitelikli akademik kadro ve gelişen kampüs imkanları ile yeni hedefler hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

2023-2024 eğitim öğretim yılının Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, 7 bölümde Sağlık Bilimleri Fakültesi ve 13 bölümde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile devam edeceğini söyleyen Güvençer, “Tıp Fakültesi öğrencilerimiz 4. sınıf oldular; bu yıl hastane uygulamaları ile eğitimlerine devam edecekler. Bu yıl ön lisans bölümlerimizden ikinci mezunlarımızı verdik. Bölümlerimizi ve programlarımızı Ergoterapi Bölümü, Odyometri Programı ve Sağlık Turizmi Tezli ve Tezsiz yüksek lisans programı ile çeşitlendirdik. Yeni açılan programlarla ihtiyaç doğrultusunda kapasitesi artması gereken alanlar, derslikler ve laboratuvarlar tamamlandı. Ek olarak bu yıl öğrencilerin kullanımına açılacak yeni laboratuvarlar da eklenmeye devam ediyor. Yeni bölüm ve programlar ile eğitim vermeye hazırız ve ihtiyaçları karşılayan nitelikli bir kadroya sahibiz.” ifadelerini kullandı.

2023 YKS sonuçları açısından toplamdaki genel durumda hem başarı sıralaması ile hem de doluluk oranı ile olumlu bir artış gözlemlendiğini belirten Güvençer, bu olumlu başarı tablosuna akademik yayınlardaki artışı ve kütüphane veri tabanındaki gelişim sürecini de ekledi.

Son olarak ülkemizde gerçekleşen pandemi dönemi ve deprem felaketleri nedeni ile uzaktan eğitim sürecinde de sanatsal çalışmalarla kampüs içerisinde sosyal ve kültürel alanlarda üniversiteye değer katmaya devam edildiğini belirten Prof. Dr. Mustafa Güvençer, sunumunu tüm akademik ve idari birimlere emeklerinden dolayı teşekkür ederek ve 2023-2024 akademik yılının sağlık ve başarı ile geçmesini dileyerek sonlandırdı.