İzmir Tınaztepe Üniversitesinde Düzenlenen Anatomi Eğitiminde Cerrahlar Bir Araya Geldi
27-04-2022

İzmir Tınaztepe Üniversitesinde Düzenlenen Anatomi Eğitiminde Cerrahlar Bir Araya Geldi

1. Endoskopik Kafa Tabanı Kadavra Kursu 23-24 Nisan 2022 tarihlerinde İzmir Tınaztepe Üniversitesi Anatomi ve Güvenli Cerrahi Araştırma Merkezi tarafından üniversitenin anatomi laboratuvarında gerçekleştirildi ve bu eğitim için ülkenin farklı merkezlerinden Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanları bir araya geldi.

İzmir Tınaztepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güvençer’in açılış konuşması ile başlayan programda, Prof. Dr. Füsun Özer ve Doç. Dr. Ali Karadağ kursiyerlere kursun önemi ve programı hakkında bilgi verdi.

Karmaşık bir yapıya sahip olan kafa tabanına yönelik endoskopik yaklaşımları tanımlamak ve deneyimi arttırmak amacıyla düzenlenen bu eğitimi, Türkiye'de ve dünyada cerrahi nöroanatomi konusunda kendini kanıtlamış hocalar ve cerrahi nöroanatomiye gönül vermiş genç cerrahlar üstlendi. Hem teorik hem de pratik eğitimlerin yer aldığı programda, kursiyerler detayları anlatılan ve tanımlanan yaklaşımları kadavra üzerinde uygulama olanağı buldu. Ayrıca, kendi alanında İzmir'de ilk defa düzenlenen bu kursu Tınaztepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerimiz de takip ederek mezun olmadan, ileri cerrahi deneyim gerektiren endoskopik kafa tabanı cerrahisine yönelik kadavra eğitimi ile tanışma olanağına sahip olarak farkındalıklarını arttırmış oldu.

İZTÜ Anatomi ve Güvenli Cerrahi Araştırma Merkezimizde düzenlenen bu eğitimlerle deneyimli hocaların birikimlerini paylaşma olanağına zemin oluşturmayı ve bu sayede genç cerrahların eğitimine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.