İzmir Tınaztepe Üniversitesi ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanlığımız işbirliğinde “Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Konferansı” düzenlendi.
05-12-2023

İzmir Tınaztepe Üniversitesi ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanlığımız işbirliğinde “Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Konferansı” düzenlendi.

İzmir Tınaztepe Üniversitesi ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanlığı işbirliğinde “Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Konferansı” düzenlendi. İzmir Tınaztepe Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Mustafa GÜVENÇER’in açılış konuşmaları ile başlayan etkinlikte; Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Sn. Prof. Dr. Mustafa Necmi İLHAN, Avrupa Birliği Komisyonu Türkiye Delegasyonu Eğitim ve Öğretim Sektörü Yöneticisi Prof. Dr. Sn. Mustafa BALCI, MYK Meslek Standartları Dairesi Başkanı Sn. Aylin RAMANLI, MYK Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanı Sn. Elif Özlem BABAOĞLU sunumlar gerçekleştirdi. Sunumlar kapsamında Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi, yükseköğretimde mesleki yeterlilikler, ulusal yeterlilik sistemi, ulusal yeterlilik sisteminde yeşil ve dijital dönüşüm çalışmaları, sınav ve belgelendirme faaliyetleri ile Europass uygulamaları hakkında bilgilendirme yapıldı. 

İzmir Tınaztepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mehmet BEKTUR ve Mütevelli Heyeti Üyeleri ile İzmir Tınaztepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa GÜVENÇER, İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa BERKTAŞ, İzmir Tınaztepe Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi dekan, dekan yardımcıları, akademisyenler ve öğrencilerin katılımcı olduğu etkinlik hatıra fotoğrafı çekimiyle tamamlandı.

Etkinlik sonrası İzmir Tınaztepe Üniversitesi yönetimi ile yapılan toplantıda Mesleki Yeterlilik Kurumu ile Üniversite arasında yapılabilecek iş birlikleri değerlendirildi.