İzmir Tınaztepe Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yıla Açılış Dersi ile Başladı
20-10-2022

İzmir Tınaztepe Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yıla Açılış Dersi ile Başladı

İzmir Tınaztepe Üniversitesi 2022-2023 Akademik yılına Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’na çelenk takdimi ve ardından konferans salonunda düzenlenen açılış töreni ile merhaba dedi.

Üniversitenin akademik yıl açılış törenine, İzmir Tınaztepe Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mehmet BEKTUR, Buca Kaymakamı Mahmut Nedim TUNÇER, İzmir Tınaztepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa GÜVENÇER, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet HOTAR, Bakırçay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emin ERBAYCU, Behçet Uz Çocuk Hastanesi Başhekimi Prof.  Dr. Behzat ÖZKAN, akademisyenler, idari kadro çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Bektur; kuruluşunun ilk yıllarını pandemi süreciyle geçiren üniversitenin bu zorlu döneme rağmen birçok bilimsel çalışmaya ve başarılı projeye imza atmasından dolayı tüm akademisyenleri ve öğrencileri kutladı ve İzmir Tınaztepe Üniversitesine yaptıkları katkı için teşekkür etti.

İzmir Tınaztepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güvençer ise konuşmasında, “2021-2022 akademik yılında İzmir Tınaztepe Üniversitesi adresli olarak SCI, SCIEXPANDED kapsamındaki dergilerde 69 ULAKBİM-TR kapsamındaki dergilerde 34 ve diğer dergilerde 30 makale yayınlandı. Geçtiğimiz yıl neonatoloji, onkoloji, radyoloji, genel cerrahi, ebelik ve hemşirelik alanında üçü uluslararası katılımlı olmak üzere 20 farklı etkinlik düzenlendi.  Yine geçtiğimiz yıl öğretim üyelerimizin de yer aldığı toplam bütçesi 423.645 Türk lirası olan 1 Avrupa Birliği, 7 TÜBİTAK ve 4 diğer ulusal kuruluşlardan desteklenen bilimsel araştırma projesi sonuçlandı. Halen devam etmekte olan 3 TÜBİTAK projesinden birinin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirildiğini de belirten Güvençer, fedakârca çalışmalarından dolayı projede ve tüm etkinliklerde yer alan tüm akademisyenlere teşekkür etti.

İzmir Tınaztepe Üniversitesi olarak bilimin ışığında çalışarak eğitimi ve bilimsel üretimi en iyi şekilde yapacaklarını ve insanlığa hizmet edeceklerinin altını çizerek yeni akademik yılın öğrenciler, akademik ve idari kadro çalışanları için sağlıklı, mutlu ve başarılı geçmesini diledi.

Tüm öğrenciler adına konuşmasını yapan Öğrenci Konsey Başkanı Buse KARACA, yolu İzmir Tınaztepe Üniversitesi ile kesişen öğrenci arkadaşlarına hoş geldiniz diyerek yeni akademik yılda tüm öğrencilere, akademisyenlere ve idari kadro çalışanlarına sağlık ve başarı dolu bir yıl temennisinde bulundu.

2022-2023 Akademik Yılın ilk açılış dersini “9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu ve Anlamı” konulu sunumu ile Prof. Dr. Cemalettin TAŞKIRAN verdi.