Hemşirelik Fakültesi Öğrencilerimizin Toplum Sağlığı Çalışmaları Devam Ediyor
14-03-2024

Hemşirelik Fakültesi Öğrencilerimizin Toplum Sağlığı Çalışmaları Devam Ediyor

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 3. sınıf öğrencilerimiz Halk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği dersi kapsamında ilimizde bulunan 7 aile sağlığı merkezi, 5 sağlıklı hayat merkezi, 9 ilçenin sağlık müdürlüğü olmak üzere eş zamanlı olarak 21 farklı merkezde toplum sağlığını korumak ve geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen çalışmalara katkı sağlıyor.

Bu çalışmalar kapsamında öğrencilerimiz Balçova İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün standında organ bağışı hakkında bilgilendirme yaparak organ bağışında bulunmak isteyen birçok vatandaşın bağış başvurularını aldılar. Aynı zamanda Güzelbahçe İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri ile 12-18 Mart Pulmoner Rehabilitasyon Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklere destek sunan öğrencilerimiz, “Tuz Tüketimi Farkındalık Eğitimi” verdi.

Toplum sağlığının korunması amacıyla yürütülen faaliyetlerde görev alan ve toplum sağlığına katkı sağlayan tüm öğrencilerimizi kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.