Erasmus+ Öğrencilerimizden Haber Var!
26-10-2023

Erasmus+ Öğrencilerimizden Haber Var!

"Erasmus+ Öğrencilerimizden Haber Var!"

2023-2024 akademik yılı güz döneminde üniversitemizden ilk kez Erasmus+ öğrenim hareketliliği kapsamında Bulgaristan'ın South West Neofit Rilski Üniversitesine değişime giden Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü öğrencilerimiz Begüm SEZER ve Onur OYARDI eğitimlerine başladı. Öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

İzmir Tınaztepe Üniversitesi Erasmus Programı Hakkında

Erasmus Programı Nedir?

Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile iş birliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri; kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamaktadır. Programın amacı Avrupa'da yüksek öğretimin kalitesini artırmak ve Avrupa boyutunu güçlendirmekle birlikte üniversiteler arasında uluslararası iş birliğini teşvik ederek öğrencilerin ve akademisyenlerin değişimini sağlamaktır. Erasmus+ Programı kapsamında kurumlar öğrencilerine ve personeline gittiği ülkeye göre değişen miktarda maddi katkı sağlarlar ancak Erasmus+ bir burs programı değildir!

Erasmus Öğrencilere Neler Kazandırıyor?

• Farklı kültürde ortamda ders alma
  • Kültürlerarası farkındalık
  • Yabancı dili geliştirme
  • İstihdam edilebilirlik ve mesleki gelişim
  • Uluslararası arkadaşlıklar
  • Kişisel gelişim ve özgüven
  • Kişilere yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırır
  • Kişisel gelişimleri güçlendirir
  • İstihdam olanaklarının artırır
  • Yeni bir kariyer gelişimi sağlar.
  • Öğrencinin kendine olan güvenini artırır.
  • Gelecekte iş bulma şansını artırır.
  • Avrupa boyutu kazandırır.
  • Yurtdışı deneyim kazandırır.
  • Kendi kültürünü tanıtma imkânı sağlar.
  • Yeni arkadaşlar edinme imkânı tanır.
  • Farklı kültürler tanıyarak ön yargıların kırılmasını sağlar.

İzmir Tınaztepe Üniversitesi Erasmus Programı hakkında detaylı bilgi için https://international.tinaztepe.edu.tr/tr sayfasını ziyaret edebilir, İZTÜ Erasmus Koordinatörlüğü ile iletişime geçebilirsiniz.