Dünya Gençleri İzmir Tınaztepe Üniversitesinde
10-08-2023

Dünya Gençleri İzmir Tınaztepe Üniversitesinde

Avrupa’nın projelerinden biri olan MILSET, Türkiye'de ilk kez Buca Belediyesi ve İzmir Tınaztepe Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Buca Belediyesi ve İzmir Tınaztepe Üniversitesi iş birliği ile Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen International Science Summer Camp’a 13 farklı ülkeden katılan öğrenciler İzmir Tınaztepe Üniversitesi kampüsündeydi. Yeni Nesil Tıp, Teknoloji ve Yapay Zekâ temalarıyla bir hafta boyunca süren kampta konuk öğrenciler, bilimsel eğitimler, laboratuvar uygulamaları, kültür gezileri ve sosyal etkinliklerle bilim dolu bir kamp deneyimini İzmir Tınaztepe Üniversitesinde yaşadılar.

Uluslararası Bilim Yaz Kampı’nın kapanış törenine, İzmir Tınaztepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güvençer, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Başer Balkır, Buca Belediyesi Bilim Sanat Merkezi Yöneticisi ve IMSEF Başkanı Ümit Karademir ve Uluslararası Bilim Yaz Kampı’na katılmak için dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrenciler ve danışmanları katıldı. Kamp boyunca gerçekleşen bilim projelerinde dereceye giren öğrenci grupları, bilim kampına katılan tüm öğrenciler ve programda emeği geçen akademisyenler ödüllerini ve sertifikalarını İzmir Tınaztepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güvençer ve Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Erdem Başer Balkır’dan aldı.