Akademisyenlerimiz TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı'ndan Proje Desteği Aldı
27-12-2023

Akademisyenlerimiz TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı'ndan Proje Desteği Aldı

İzmir Tınaztepe Üniversitesine TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB)2237-B Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı 2023/3 Dönem Çağrıları Kapsamında Proje Desteği

Prof. Dr. Neşe Atabey’in yürütücü olduğu, Doç. Dr. Elif Ebru Ermiş, Dr. Öğr. Üyesi Gülhas Solmaz’ın düzenleme kurul sekreteri ve Doç. Dr. Elif Ebru Ermiş, Dr. Öğr. Üyesi Peyda Korhan ve Dr. Öğr. Üyesi Bahriye Karakaş’ın düzenleme kurul üyesi oldukları “Sağlık Bilimleri Alanında Proje Önerisi Yazımı ve Proje Yönetimi” başlıklı proje TÜBİTAK; BİDEB 2237-B Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı 2023/3 dönem çağrıları kapsamında desteklenmiştir.

Bu proje kapsamında gerçekleştirilecek uygulamalı kurs ile sağlık bilimleri ve temel bilimler alanlarında görev yapan akademisyenlere ve eğitim almakta olan lisansüstü̈ öğrenciler proje türleri, proje yazma, hazırlama ve yürütme süreçleri konularında uygulamalı, olgu temelli eğitimler verilecek; ayrıca nitelikli, uygulanabilir ve özgün TÜBITAK araştırma projesi önerisi yazma ve yürütme konularında deneyim paylaşımı yapılacaktır.

Ulusal/uluslararası proje yazma/yürütme  konusunda deneyimli, TÜBİTAK danışma kurullarında görev yapmış, TÜBİTAK bilim/teşvik ödülleri almış, TÜBA/BAGEP üyesi bilim insanlarının uygulamalı olarak bilgi ve deneyim paylaşmasını sağlayacak şekilde kurgulanan bu eğitimin, kurumumuzdaki akademisyenlerin ve lisansüstü̈ öğrencilerin yanı sıra, ülkemizdeki farklı üniversitelerde ve araştırma merkezlerinde görevli araştırmacıların/ klinisyenlerin/ doktora sonrası araştırmacıların/doktora öğrencilerinin de proje yazım kapasitelerinin gelişmesine ve ortak multidisipliner projelerin artırılmasına da katkı sağlaması  hedeflenmektedir.