85. Yılında Duygu Dolu “10 KASIM”
10-11-2023

85. Yılında Duygu Dolu “10 KASIM”

85. YILINDA DUYGU DOLU “10 KASIM”

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete uğurlanışının 85. yılında İzmir Tınaztepe Üniversitesinde akademisyenlerin, öğrencilerin ve idari kadro personelinin katıldığı programla anıldı. Anma programında, Rektör Prof. Dr. Mustafa Güvençer öğrencilerle Atatürk Anıtına çelenk sundu. Duygu dolu anların yaşandığı anma programında sirenlerin çalmasıyla Ata’ya saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı söylendi.  09.05’te gerçekleşen program Atatürk Anıtına bırakılan karanfillerle sona erdi.

Öğrencilerin vals ve zeybek gösterisi şiir ve Atatürk’ün özlemini anlatan türkü dinletisi ile 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü programı konferans salonun devam etti.  

1933 yılında Cumhuriyetin 10. yılında İzmir’de gerçekleşen Cumhuriyet kutlamaları anısına İzmir Cumhuriyet Meydanına dikilen “10. Yıl Teşrin Taşı”nın hikayesi İzmir Tınaztepeli öğrencilerin hazırladığı kısa film gösterimi ile konularla paylaşıldı.

Anma programı Ege Üniversitesi Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mevlüt Çelebi’nin “Dünya Lideri Atatürk” konulu söyleşisinin ardından sona erdi.

“Benim naciz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.” diyen Atamızı saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.