2023 YKS %100 Doluluk
22-08-2023

2023 YKS %100 Doluluk

İzmir Tınaztepe Üniversitesinde Yüzde 100 Doluluk

İzmir Tınaztepe Üniversitesi 2023 YKS yerleştirme sonuçlarına göre lisans ve ön lisans programlarında %100 doluluk oranına ulaşarak büyük bir başarıya imza attı.

Ege Bölgesi’nin ilk ve tek sağlık temalı üniversitesi olarak eğitim hayatına başlayan İzmir Tınaztepe Üniversitesi 2023 YKS yerleştirme sonucuna göre lisans ve ön lisans programlarında %100 doluluk oranına ulaşarak büyük bir başarıya imza attı.

Geçtiğimiz yıl YKS yerleştirme sonuçlarına göre %99,52 başarı sağlayan İZTÜ’de bu yıl Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesinde 7 lisans bölümü ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda 13 ön lisans programımızda İzmir Tınaztepe Üniversitesini tercih ederek tüm kontenjanları dolduran bin 230 yeni öğrencimiz 2023-2024 eğitim öğretim yılında İzmir Tınaztepe Üniversitesi Ailesi’ne katıldı.

Geleceğin Meslekleri İzmir Tınaztepe Üniversitesinde

2023-2024 eğitim öğretim yılında ilk kez öğrenci alımı yapacak Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Odyometri Programı da ilk yılında olmasına rağmen tüm kontenjanlarını doldurdu. Sağlık alanında kariyer hedefleyen öğrencilerin yoğun ilgisini çeken üniversitede teorik uygulamaların yanı sıra uygulamalı dersler, laboratuvar uygulamaları, üniversite hastanelerinden birinci sınıftan itibaren yapılan klinik dersler ve stajlar, üniversite bünyesinde yer alan Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezindeki uygulamalı eğitimler üniversite tercihi döneminde öğrencilerin dikkatini çekiyor.

“Gençlerimizi geleceğe hazırlamak üzere hazırız.”

İzmir Tınaztepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güvençer; “Öğrencilerin büyük emek ve özverileriyle geçirmiş olduğu sınav ve tercih süreci sonucunda üniversitemize duydukları güven nedeniyle gençlerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum. Gençlerimizi nitelikli sağlık profesyonelleri olarak yetiştirmek ve onları geleceğe hazırlamak üzere hazırız. Tüm öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılar diliyorum.” diyerek geleceğin sağlık profesyonellerine hoş geldiniz dileklerinde bulundu.