2023-2024 Akademik Yıl Açılışı
16-10-2023

2023-2024 Akademik Yıl Açılışı

İZMİR TINAZTEPE ÜNİVERSİTESİNDE YENİ AKADEMİK YIL HEYECANI

İzmir Tınaztepe Üniversitesi 2023-2024 akademik yılına düzenlenen törenle “merhaba” dedi. Büyük coşku ve heyecanla gerçekleşen açılış töreninin onur konuğu Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Sezerman, “Yapay Zeka ve Kişiye Özel Tıp Uygulamaları” başlıklı ilk ders konuşmasında bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Ege Bölgesinin ilk ve tek sağlık temalı üniversitesi olarak 4 yıl önce akademik eğitime başlayan İzmir Tınaztepe Üniversitesinde 2023-2024 akademik yıl açılış töreni akademisyenlerin, idari kadro çalışanlarının, öğrencilerin ve davetlilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

İZTÜ konferans salonunda gerçekleşen açılış törenine Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, İzmir Tınaztepe Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mehmet Bektur, Mütevelli Heyet Başkan Vekili Dr. Öner Kabasakal, İzmir Tınaztepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güvençer, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandilli katıldı.

Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Mustafa Güvençer; İzmir Tınaztepe Üniversitesinin 2020-2021 döneminde 460 öğrenci ile ilk akademik yılına başladığını, bugün ise 2023-2024 akademik yılında eğitime yeni başlayan öğrencilerle birlikte toplam öğrenci sayısının 3 bin yüze ulaştığını vurguladı. Akademik kadrosu, idari çalışanları ve mezunları ile İzmir Tınaztepe Üniversitesi Ailesi’nin giderek büyüdüğünü belirterek bu yıl İZTÜ’ye yeni katılan öğrencilere ve akademisyenlere “hoş geldiniz” dedi.

Tıpta Omik ve Yapay Zeka Teknolojileri

2023-2024 akademik yılının ilk ders konuşması için İzmir Tınaztepe Üniversitesinin onur konuğu olan Prof. Dr. Uğur Sezerman, konuşmasında kişiselleştirilmiş tıp yaklaşımlarında omik ve yapay zekâ teknolojileri arasındaki sinerjiye dikkati çekerek bu sinerjinin kişiselleştirilmiş tıp uygulamalarına sağladığı katkılar ve gelecekte hastalıkların tedavisi yansıra, bireyin genetik/epigenetik yapısını, yaşam tarzı ve çevresel faktörlerini dikkate alan, sağlığı koruyucu hizmetler için sağlayabileceği açılımlar konusunda örnekler verdi.

2023-2024 akademik yıl açılış töreni, 2023 YKS sonuçlarına göre üniversiteye dereceyle yerleşen öğrencilere plaketlerinin verilmesi ve bu yıl İzmir Tınaztepe Üniversitesi kadrosuna dahil olan akademisyenler ile akademik unvanı yükselen akademisyenlere rozetlerinin takdim edilmesi ile sona erdi.