14 Mart Tıp Bayramı Coşkuyla Kutlandı
20-03-2024

14 Mart Tıp Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Üniversitemizde 14 Mart Tıp Bayramı coşkuyla kutlandı. Tıp Fakültesi akademisyenleri ve öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen tören, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Güvençer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağın Şentürk, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Özer, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver Yetkiner, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kağan Katırcıoğlu’nun katılımı ile 19 Mart 2024 tarihinde üniversitemiz konferans salonunda gerçekleştirildi. Törende konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Güvençer sağlık sektörünün tüm kahramanlarına teşekkür ederek 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.

14 Mart Tıp Bayramı programında genç hekimlere seslenen Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamer Akça tüm öğretim üyeleri adına genç hekimlere seslenerek “Atatürk ve Hekimler” konulu konuşmasını gerçekleştirdi.

14 Mart Tıp Bayramı programı, hekimlikte 40 yılını dolduran İzmir Tınaztepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin plaketlerinin takdimi ile devam etti. Hekimlikte 40 yılını dolduran Prof. Dr. Erdal Aktan, Prof. Dr. Fatma Sırmatel, Prof. Dr. Haluk Hayri Öztekin, Prof. Dr. Hikmet Koçyiğit, Prof. Dr. Mehmet Füzün, Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, Prof. Dr. Nedim Çakır, Prof. Dr. Süleyman Kaynak ve Doç. Dr. İsmail Rıfkı Ersoy plaketlerini Rektör Prof. Dr. Mustafa Güvençer ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Özer’den aldı.

Programın ikinci bölümünde üniversitemiz Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan İZTÜ Müzik Topluluğu ve üniversitemiz sanatçı hekimlerinden oluşan Alesta Müzik Grubu sahne alarak izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

İZTÜ Müzik Topluluğu Üyeleri:

Melih Akgül

Kerem Umut Uzunca