Bölüm Başkanının Mesajı

İnsanlığın doğuşu ile başlamış olan ebelik meşleği, dünyanın en eski mesleklerinden biri olup günümüzde de gelişimini bilim, sanat ve etik değerler çerçevesinde devam ettirerek sağlık alanındaki profesyonel meslek dallarından biri olmuştur. Tarih boyunca tüm kültürlerde SAYGINbir yere sahip olan ebelik mesleği, tüm dünyada eğitim derecesinin yükselmesiyle de anne-çocuk ölümlerinin azalması, toplum, kadın ve çocuk sağlığının gelişmesi ve korunmasına önemli katkılar sağlamıştır.

Ebelik geçmişten günümüze büyük değişimler göstermiş, otonomi ve uzmanlık kazanarak ilerleyen bir meslek olmuştur. Günümüzde bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeler,  sosyal alandaki değişimler, sağlık alanında yapılan çalışmalar, mevcut bilgi ve uygulamaların hızlı değişimleri doğrultusunda ebelik de bu değişimlerden etkilenmiş ve modern ebelik anlayışı gelişmiştir. Dünyada ve ülkemizde ebelere olan gereksinim ve ebelik eğitiminin önemi her geçen gün artarak devam etmektedir.

İzmir Tınaztepe Üniversitesi Ebelik bölümü olarak siz değerli ebe adaylarını;güçlü akademik kadrosuyla, mezun olduğunda, alanında yetkin ve çalışma hayatına hazır olacak, ulusal ve uluslararası alanlarda eğitim ve bilimsel etkinlik düzenleyecek, düzenlenen etkinliklere katkı sağlayacak ve liderlik yapacak ebe adayı öğrencilerimizi “Ebelik” bölümümüze bekliyoruz.