19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında
08-05-2024

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında "Kıvılcımdan Volkana Film Gösterimi" üniversitemizde gerçekleştirildi. Kurtuluş Savaşı’nın ardından çağdaş bir ülke olabilmek için Genç Türk Cumhuriyeti olarak verilen yeni mücadelelerin sürecinde ülkenin başarılı öğrencilerinin Atatürk tarafından yurt dışına gönderilmesini anlatan film, “Kıvılcımdan Volkana Türkiye’nin Temellerini Atan Bir Neslin Öyküsü”nü izleyenlere yaşattı ve büyük beğeni topladı.

Film Hakkında:

"Sizleri birer kıvılcım olarak gönderiyorum, volkan olup dönünüz." Mustafa Kemal Atatürk

Genç Türk Cumhuriyeti, galip çıktığı Kurtuluş Savaşı’nın ardından çağdaş bir ülke olabilmek adına yepyeni bir mücadelenin içindedir. Bu yeni savaşı kazanabilmek için, devletin çok kısıtlı imkanlarına rağmen, ülkenin her yanından çok sayıda başarılı öğrenci yurtdışında okumaya gönderilir.

Bu gençler Atatürk’ün "Sizleri bir kıvılcım olarak gönderiyorum, volkan olarak dönünüz!” sözleriyle uğurlanır. İkinci Dünya Savaşı’nın tüm Avrupa’yı kasıp kavurduğu yıllarda bombalar altında eğitim gören öğrenciler, içlerindeki sonsuz vatan sevgisiyle öğrenimlerine devam ederler.

Döndüklerinde her biri Türk Cumhuriyeti tarihine bilimin, sanatın, sanayinin öncüleri olarak geçeceklerdir. Bugün onlardan geriye kalan bir avuç yaşlı çınar 90’lı yaşlarını sürdürmekte ve her sene 10 Kasım ile 23 Nisanlarda bir araya gelerek Atatürk’ü saygıyla anmakta ve ona minnetlerini sunmaktadırlar…

İtalya’da tiyatro eğitimi gören Merve, hayatına ve mesleğine Türkiye’de ya da İtalya’da devam etmek konusunda kararsızdır. Ve tam seçim yapması gerektiği anda Merve’nin hayatı Atatürk’ün Öğrencileri ile kesişir.

Kıvılcımdan Volkana Türkiye’nin temellerini atan bir neslin öyküsüdür…