Anasayfa / Rektör'ün Yeni Yıl Mesajı

Rektör'ün Yeni Yıl Mesajı

2020 yılı emeklerinizin, çabalarınızın sonucu olarak, üniversiteye adım attığınız ve sizlerle tanıştığımız yıl oldu. Sizlerle birlikte olduğumuz için çok mutluyuz.

Bununla birlikte 2020 yılı, dünyanın yeni normallerini yaşadığımız, mümkün olduğunca evde kalmaya çalıştığımız, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak Covid-19 pandemisi ile geçirdiğimiz bir yıl oldu.

Tüm dünya için, ülkemiz için pandemi oldukça çetin geçti. Hastalıkları, yaşam kayıplarını yakın çevremize kadar hissettik.

Doktorların, tüm sağlık çalışanlarının, hastalara şifa verebilmek için zorlu çalışma koşullarında, sevdiklerinden, ailelerinden ayrı izolasyon ortamlarında kalarak, fedakarca gece gündüz çalışarak geçirdikleri bir yıl oldu 2020.

Yaşadığımız şehirde, semtimizde, sokağımızda, apartmanımızda, arkadaşlarımızdan sevdiklerimizden hastalık tanısı konan, tedavi gören belki de kaybettiklerimiz oldu.

Acılar, zorluklar bizi sevdiklerimize, çevremize daha çok kenetledi. Zorlukların üstesinden gelmeyi ancak dayanışma ile birlikte başaracağımızı gördük.

Sağlığımızın ve seçmiş olduğumuz mesleklerimizin kıymetini, bir kez daha hissettik.

Bu şartlar altında bile, bir an önce başarıyla eğitiminizi tamamlayarak, insanlığa faydalı olacak, toplum sağlığına katkıda bulunacak olan sizleri yetiştiriyor olmaktandolayı gururluyuz. Umarım sizler de bir an önce mesleğinizi uygulayabilecek mezunlar olmak için, daha fazla çaba sarf ediyor ve şevkle heyecanla çalışıyorsunuz.

Aşı çalışmalarının geldiği aşamayı ülke olarak başından buyana büyük küçük, genç yaşlı, üniversite öğrencisi, mezunu ya da üniversiteyle ve bilimle ilgisi olan olmayan herkes, an be an takip ediyor. Bilim, popüler kültürün, günlük haberlerin vazgeçilmez parçası oldu. Merakla tüm dünya bilim insanlarından bir an önce pandemiye çözüm bekliyor.

Bu beklenti ve ilgi, bilim adına gurur verici olduğu kadar, geleceğimiz için de umut veriyor.

Yaşadığımız bilgi çağında artık en hızlı şekilde bilginin bilime, bilimin de insanlığın sorunlarına çözüme dönüştüğünün tanıkları olacağız.

2021 yılından umutlarımız var. Umud ediyoruz ki, insanlığın yaşadığı pandemi bir an önce son bulur, sağlıklı bir dünyada sevdiklerimizle birlikte, beklentilerimizin gerçekleşeceği bir yıl olur.

Sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde yüz yüze olabilmeyi diliyor, yeni yılınızı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Prof.Dr. Mustafa Güvençer

Rektör V.