Anasayfa / Rektör'ün Mesajı - 2020 - 2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Eğitim - Öğretim Süreçleri

2020-2021 Akademik yılının başlamasına çok az bir süre kaldı. Dersliklerimizi, laboratuvarlarımızı, kütüphanemizi ve tüm sosyal alanlarımızı hazırladık, sizlerle buluşmak için heyecanla bekliyoruz. Sağlık alanındaki eğitimlerin mutlaka yüz yüze olması gerektiğini biliyor, mevcut şartlar çerçevesinde yüz yüze olabilmek için çaba sarfediyoruz. Ancak pandemi koşulları, bir süre daha beklememiz gerektiğini gösteriyor. Mevcut şartları, Yüksek Öğretim Kurulu tarafından yayınlanan “Küresel Salgında Yeni Normalleşme Süreci” Rehberinde yer alan önerileri, Sağlık Bakanlığının alınacak tedbirlere ilişkin kararları ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının önümüzdeki süreçteki tavsiyelerini dikkate alarak, önceliğimiz sizlerin sağlıklı olması ve sağlıklı kalmasıdır.

Üniversite Senatomuzda 2020-2021 akademik yılı Güz yarıyılında örgün öğretimde sizlerin sağlığını koruyarak, derslerin nasıl yapılacağını değerlendirdik ve aşağıda yer alan kararları oy birliği ile aldık.

Derslerimiz karma/hibrid eğitim ve öğrenme yöntemleri ile yapılacaktır.

Teorik dersler, Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Sistemi aracılığı ile uzaktan dijital öğretim yöntemleri kullanılarak yapılacaktır. Teorik derslerden mesleki alan derslerini eş zamanlı (senkron) olarak, seçmeli ve ortak zorunlu dersler ise eş zamansız (asenkron) olarak dijital platformlarda oluşturulmuş içerikler (sunumlar, öğrenme kaynakları gibi) ile entegre edilmiş, öğrenmeyi interaktif olarak teşvik edecek şekilde yapacağız.

Laboratuvar ve Uygulama dersleri, salgının bölgesel ve yerel dinamikleri, Pandemi koşullarının gerektirdiği sosyal mesafe, hijyen ve temizlik kuralları gözetilerek yapılacak planlamalar ile eğitim programlarımızın yeterlikleri ve kazanımları göz önünde bulundurularak 2 Ocak 2021 tarihinden itibaren kampüs içinde ve yüz yüze olarak yapacağız.

Sınavların, kişisel koruyucu ekipmanların kullanımı sağlanarak ve gerekli tedbirler alınarak yüz yüze olacak şekilde yapmayı planladık.

Pandemi, dinamik bir süreç içerisinde ilerlemektedir. Bu nedenle eğitim ve öğretim faaliyetlerine ilişkin almış olduğumuz kararlar, sizlerin sağlığını korumak amacıyla, Covid 19 Pandemi döneminin önümüzdeki aylarda olası seyrine göre, Yüksek Öğretim Kurulu tarafından alınan yeni kararlar doğrultusunda güncellenebilir. Mevcut şartlar çerçevesinde alınacak yeni kararlar, sizlerle en kısa sürede paylaşılacaktır.

En yakın zamanda görüşmek üzere, sağlıklı günler dilerim.

Prof. Dr. Mustafa GÜVENÇER

Rektör V.