Tıp Fakültesi Öğrencilerimiz Hekimliğe İlk Adımı Attı
16 /Ekim/ 2024

Tıp Fakültesi Öğrencilerimiz Hekimliğe İlk Adımı Attı

İzmir Tınaztepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerimiz beyaz önlüklerini giyerek ve “Tıbbiyeli Yemini” ile hekimlik hayatlarının ilk adımını attı.

Üniversitemizde gerçekleşen törene, Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mehmet Bektur, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Güvençer, akademisyenlerimiz ve hekimlik yolunda ilk adımlarını atacak öğrencilerimizin kıymetli aileleri katıldı.

2. sınıf öğrencimiz Melih Gülmez, “Beyaz Önlük” başlıklı konuşması ile hekim adaylarına selenerek bu mesleğe atfettiği değerle gençliğe ilham veren Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” sözüne layık olabilmek için canla başla çalışacaklarını, giydikleri beyaz önlüklerin sadece hekimlik mesleğinin değil, insanlık onurunun da simgesi olduğunu paylaştı.

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre Tıp Fakültesine 1.lik ile yerleşen öğrencimiz Çağla Sandal’a önlüğü Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mehmet Bektur, 2.likle yerleşen öğrencimiz Ulaş Bingöl’e önlüğü Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Güvençer tarafından giydirilirken Tıp Fakültesine 3.lükle yerleşen öğrencimiz Cengiz Arda Dar’a önlüğünü Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Özer giydirdi.

Ailelerin ve davetlilerin heyecan ve gururla katılım sağladığı beyaz önlük giyme törenlerinde “Tıbbiyeli Yemini” ederek hekimliğe ilk adımı atan tüm öğrencilerimizi kutluyor, eğitim ve hekimlik yaşamlarında başarılarının devamını diliyoruz.