Sağlık Bilimleri Fakültemiz Öğretim Üyesinin Faydalı Buluşu
22-03-2024

Sağlık Bilimleri Fakültemiz Öğretim Üyesinin Faydalı Buluşu

Buluş sahipleri Prof. Dr. Fisun Şenuzun Aykar, Dr. Öğr. Üyesi Filiz Özel Çakır ve Doç. Dr. Hakan Oflaz olan “Ödem Tespit Cihazı” başlıklı buluş, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 21 Mart 2024 tarihinde Faydalı Model olarak tescil edilmiştir. Cihaz sağlık personelleri ve hastalar tarafından objektif yaklaşımın yanı sıra zaman tasarrufu da sağlayabileceği düşünülerek geliştirilmiştir. Kronik hastalığı olan bireylerin kendi kendini izlemini sağlamada ve komplikasyonların önlenmesinde faydalı olabilecek bir cihaz olarak değerlendirilmiştir. Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyelesi Prof. Dr. Fisun Şenuzun Aykar’ı ve değerli buluş sahiplerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.