İzmir Üniversitelerinden Sağlıkta Yapay Zeka Sempozyumu
18 /Eylül/ 2024

İzmir Üniversitelerinden Sağlıkta Yapay Zeka Sempozyumu

Türkiye’de bir ilk olarak Aralık 2008 tarihinde kurulan “İzmir Üniversiteleri Platformu” İzmir’deki yükseköğretim kurumlarının akademik, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda dayanışmasını sağlamak ve İzmir’i bir “Üniversite Kenti” olarak konumlandırmak için projeler üretmek amacıyla yola çıkmıştır.

Her yıl bir İzmir üniversitesinin ev sahipliğini yürüttüğü platformun 2024 dönemi ev sahibi olan İzmir Tınaztepe Üniversitesi, “Sağlık Herkes İçin Her Şey Sağlık İçin” temasıyla tüm çalışma grupları iş birliğinle platform temsilciliği yürütmektedir.

“Sağlıkta Yapay Zeka Proje Grubu” platformda yer alan çalışma gruplarından biri olarak son yıllarda özellikle yapay zekanın (AI), sağlık hizmetleri alanında büyük bir etki yarattığı görüşüyle 10 Ekim 2024 tarihinde Sağlıkta Yapay Zeka Sempozyumu’nu gerçekleştirecektir.

Makine öğrenimi ve derin öğrenme gibi yapay zeka alt alanları, sağlık uzmanlarının tanı, teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve sağlığın korunması gibi süreçlerde daha etkili ve yenilikçi yaklaşımlar geliştirmelerine olanak sağlamaktadır. Bu durumun önemi, T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı On İkinci Kalkınma Planında da vurgulanmaktadır.

İzmir Üniversiteleri Platformu çalışmaları kapsamında Sağlıkta Yapay Zeka Proje Grubu tarafından yapay zekanın sağlık alanındaki öneminin vurgulanması amacıyla 10 Ekim 2024 tarihinde İzmir Tınaztepe Üniversitesinde düzenlenecek Sağlıkta Yapay Zeka Sempozyumu, yapay zeka alanına ilgi duyan herkesin katılımına açıktır.  

Bu sempozyumla birlikte sağlık alandaki farkındalığı arttırmanın yanı sıra, İzmir'deki üniversitelerdeki akademisyenlerle temas kurularak, sağlıkta yapay zeka konusunda çalışan veya çalışma potansiyeline sahip gruplar ile iş birliği olanaklarının değerlendirilmesi hedeflenmektedir.

Sempozyum Son Başvuru Tarihi   : 6 Ekim 2024

Katılım Formu için tıklayınız.

Program akışı için tıklayınız.