Genç Sağlıkçılardan Halk Sağlığına Katkı
28-03-2024

Genç Sağlıkçılardan Halk Sağlığına Katkı

Hemşirelik Bölümü öğrencilerimiz Halk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği kapsamında ilimizde 21 farklı merkezde halk sağlığını koruma ve geliştirme çalışmalarına katkı sunmaya devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında öğrencilerimiz iki hafta boyunca Sağlık Bakanlığı'nın Ulusal Kanser Tarama Programı kapsamında Karşıyaka ilçesinde hizmet sunan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Mobil KETEM (Kanser Tarama Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi) tırında görev aldı. Öğrencilerimiz, kanserde erken teşhisin önemi konusunda halkımıza eğitim verirken meme, kolorektal ve serviks kanserleri taramalarına da destek oldu. Halk sağlığına yaptıkları katılardan dolayı öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.