Özbekistanlı Öğrenciler İzmir Tınaztepe Üniversitesi Kış Okuluna Katıldı
20-01-2023

Özbekistanlı Öğrenciler İzmir Tınaztepe Üniversitesi Kış Okuluna Katıldı

İzmir Tınaztepe Üniversitesi tarafından düzenlenen kış okulu kapsamında Özbekistan Taşkent’te bulunan EMU Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri ve yöneticileri İzmir’e geldi.

İzmir Tınaztepe Üniversitesi, Galen Araştırma Merkezi, Tınaztepe Sağlık Grubu Hastaneleri ve İZTÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Hastanesinde eğitim alan öğrenciler tıp ve diş hekimliği alanında birçok örnek derse katıldı, üniversite laboratuvarında ve hastanelerinde uygulama yapma fırsatı buldular.  Düzenlenen kültür turları ile İzmir’i yakından tanıdılar.

EMU Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akramova Nazima Akramovna ve Uluslararası Ofis Koordinatörü Turaeva Firuza Alisherkhanovna, İzmir Tınaztepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güvençer’i makamında ziyaret ederek çini desenli Özbekistan tabağı armağan etti.

EMU Üniversitesi ve İzmir Tınaztepe Üniversitesi arasında düzenlenen iş birliği rektör yardımcıları Prof. Dr. Akramova Nazima Akramovna ve Prof. Dr. Çağın Şentürk tarafından imzalandı.