Anasayfa / Probleme Dayalı Bilimsel Araştırma Proje Önerisi Hazırlama ve Yürütme Uygulamalı Eğitimi

TÜBİTAK 2237-B programı kapsamında desteklenen “Probleme Dayalı Bilimsel Araştırma Proje Önerisi Hazırlama ve Yürütme Uygulamalı Eğitimi” 23-24 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Bu etkinlik ile; sağlık bilimleri ve temel bilimler alanlarında eğitim alan/çalışan lisansüstü öğrenciler ve akademisyenlere proje türleri, proje yazma, hazırlama ve yürütme süreçleri konularında olgu çalışmaları ile farkındalık oluşturularak eğitim verilmesi; nitelikli, uygulanabilir ve özgün TÜBİTAK araştırma projesi önerisi yazma/yürütme konularında deneyim kazandırılması amaçlanmaktadır.

İki gün sürecek etkinliğe son başvuru tarihi 22 Mart 2024 günü mesai saati bitimidir. Etkinlik kontenjanı 40 kişi ile sınırlıdır. Etkinliğe katılmak isteyen araştırmacıların etkinlik "Başvuru Formu" kısmını (https://forms.gle/X6466Ss8mfyu6qs89) doldurmaları gerekmektedir. Etkinliğe İzmir dışından katılacak kursiyerlerin yol, konaklama ve günlük iaşe (öğle yemeği ve ara ikramlar) TÜBİTAK 2237-B kapsamında karşılanacaktır.

Başvuru Kriterleri:

1. TÜBİTAK-ARBİS sistemine kayıtlı olmak.
  2. TÜBİTAK-ARBİS formatında özgeçmişini sisteme yüklemiş olmak.
  3. Kayıtlarını TÜBİTAK-ARBİS’te kayıtlı e-posta adresleri ile yapmak.
  4. Sağlık Bilimleri veya Temel Bilimler alanında aşağıdaki niteliklerden en az birini taşımak:

(i) Bir doktora programına kayıtlı, yeterliliğini almış ve tez önerisi kabul edilmiş doktora öğrencisi olmak,

(ii) Doktora/sanatta yeterlik ünvanına sahip olmak,

(iii)Tıpta/diş hekimliğinde uzmanlık derecesine sahip olmak.

5. Daha önce bu program kapsamında desteklenen bir proje eğitimine katılmamış olmak.