İzmir Tınaztepe Üniversitesi Galen Hastanesi, Yabancı Doktorlara Eğitim Veriyor.
02 /Temmuz/ 2024

İzmir Tınaztepe Üniversitesi Galen Hastanesi, Yabancı Doktorlara Eğitim Veriyor.

İzmir Tınaztepe Üniversitesi Rektör Yardımcımız ve İZTÜ Özel Galen Hastanesi Girişimsel ve Nöroendovasküler Radyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çağın Şentürk, geçtiğimiz dönemlerde Özbekistan, Rusya Federasyonu, Ukrayna, Kenya ve Irak’tan uzman doktorların girişimsel nöroradyoloji alanında üst uzmanlık eğitimi almaları için İzmir Tınaztepe Üniversitesi Galen Hastanesi’ne geldiklerini belirterek, aynı zamanda girişimsel radyoloji ve nöroradyoloji alanında eğitim almak üzere Yunanistan’ın Atina şehrinden Doç. Dr. Hippocrates Moschouris, Kenya’nın Eldoret şehrinden Dr. Barnabas Boen ve Irak’ın Bağdat şehrinden Dr. Muhammed Taher adlı uzman doktorların İZTÜ Galen Hastanesine geldiklerini söyledi.

Farklı Programlar Hazırlıyoruz

Programa katılan doktorların girişimsel radyoloji konusundaki eğitim ve deneyim düzeylerine göre farklı süre ve seviyelerde eğitimler düzenlediklerini belirten Rektör Yardımcımız Prof. Dr.  Çağın Şentürk, “Bölümümüz özellikle girişimsel nöroradyoloji konusunda ağırlıklı olarak çalıştığından genel girişimsel radyoloji alanında temel eğitim almak üzere gelen doktorlar dahi bizimle çalıştıktan ve tedavilerimizi gördükten sonra ülkelerine döndüklerinde girişimsel nöroradyoloji alanında çalışmalara başlamak istiyorlar. Kendilerine beyin anevrizmalarının, beyin ve omurilik damarsal malformasyonlarının ve akut inmenin kapalı yöntemle endovasküler tedavisi alanında eğitimler veriyoruz. Bu arkadaşlarımız eğitimlerini tamamlayıp ülkelerine döndükten sonra da kendi hastanelerinde bu bölümleri geliştirmeleri için yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

Bu eğitimleri önemsediklerini belirten Prof. Dr. Çağın Şentürk, şöyle devam etti: “Bu uluslararası çalışmalar sonrası misafir hekimler kendi ülkelerine gittikleri zaman sadece profesyonel alanda değil, aynı zamanda kültürel alanda da ülkemizin birer fahri büyükelçisi olarak bulunuyorlar. Kendileriyle gerçekten buradaki etkileşimimiz çok olumlu oluyor. Bizim açımızdan da çok zenginleştirici bir süreç yaşanıyor. Daha sonrasında bu hekimlerimiz ülkelerine döndükten sonra bizimle iletişime devam ediyorlar. Ülkelerinde gördükleri hastalar konusunda onlarla görüşmeye devam ediyoruz. Bu hastaların tanı ve tedavileri konusunda birlikte çalışıyoruz.”

Ülkemizde Güvenli Tedavi Edilmektedir

Eğitimlerin her birinin uluslararası düzeyde çalışmaları hedeflemekle birlikte öncelikli olarak kendi ülkemizde özellikle beyin damarlarının hastalıklarında, endovasküler tedavilerin önemi ve endovasküler tedavilerin ne kadar başarılı ve güvenli bir şekilde yapıldığını göstermek olduğunun altını çizen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Çağın Şentürk, Uluslararası alanda çalışmanın çok önemli olduğunu ayrıca kendi ülkemizde bu tedavilerin varlığı konusunda farkındalığın artması açısından da bu çalışmaların önemli olduğu ifadelerinde bulundu.