GALEN Araştırma Merkezi Star Bursiyerleri ile Buluştu
20-06-2023

GALEN Araştırma Merkezi Star Bursiyerleri ile Buluştu

GALEN Araştırma Merkezi Star Bursiyerleri ile Buluştu

TÜBİTAK tarafından yürütülen Stajyer Araştırmacı Burs Programı, lisans öğrencilerimizin Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri amacıyla uygulanan bir programdır.

STAR Programı sonuçlarının belli olmasıyla İzmir Tınaztepe Üniversitesi Galen Araştırma Merkezinde sürmekte olan TUBİTAK projeleri kapsamında STAR Bursiyeri olarak görev yapmaya hak kazanan öğrencilerimiz bilimsel projelerde gözlem yapma ve deneyim kazanma fırsatı buluyor.

Galen Araştırma Merkezi liderliğinde üniversitemizde gerçekleştirilen birçok bilimsel projede, öğrencilerimizin katkılarıyla sağlık alanında temel araştırmalar yapmayı amaçlanıyor, bu araştırmaların sonuçları hastaların hizmetine sunmak üzere geliştiriliyor.

 

Öğrencilerimiz Merkezde Yürütülen Üç Farklı Projede Görev Alacaklar

Tıp Fakültesi 1.sınıf öğrencisi Bilalcan Kaya, 2.sınıf öğrencisi Gözde Dilek Yalavuz ve 3. sınıf öğrencisi Esra Sultan Demir ile Diş Hekimliği Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Dila Erözdemir star bursiyeri olmaya hak kazanarak, 2023-2024 akademik yılında Galen Araştırma Merkezinde Öztürk Grup ve Atabey Grubun üç farklı projesinde görev alacak.

Galen Araştırma Merkezinin STAR Bursiyeri olmaya hak kazanan öğrenciler, öğrenimlerinin yanı sıra temel bilimsel araştırma yöntemlerinde deneyim kazanıyor, temel etik ilkeleri, araştırma yöntemleri, hipotez üretme ya da hipotezleri test etme kazanmaları gelecekte meslek yaşamlarına olumlu katkılar sağlayacaktır.

2022-2023 akademik yılında TÜBİTAK STAR Bursiyeri olmaya hak kazarak Galen Araştırma Merkezinde bilimsel çalışmalar yapan Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencileri Hüseyin Bal ve İrem ATABAY İzmir Tınaztepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde aldıkları teorik eğitimi Galen Araştırma Merkezinde uygulamaya ve deneyime aktardıklarını belirterek üniversitemizde uygulanan TÜBİTAK STAR bursiyerliğinin kendileri için büyük bir fırsat olduğunu belirtmişlerdir.

Çok sayıda öğrencinin arasından seçilerek burs almaya hak kazanan star bursiyerlerimizi kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.