İztü Galen Bilim Günleri : Aşilarda ve İlaçlarda Yeni Ufuklar

Antik dönemden bu yana önemli bir tıp merkezi olan İzmir’de, Ege bölgesinin sağlık temalı ilk üniversitesi olarak kurulan İzmir Tınaztepe Üniversitesi (İZTÜ), ikinci akademik yılının başlangıcında aynı zamanda araştırma laboratuvarlarını da faaliyete geçiriyor.

Sağlık alanında araştırma ve yenilikçi tıp teknolojilerinin geliştirilmesi İZTÜ’nün stratejik öncelikleri arasında yer alıyor. Bu bağlamda değerli öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Mehmet Öztürk ve Prof. Dr. Neşe Atabey’in öncülüğünde kurulan, tıbbın ve eczacılığın öncülerinden Bergamalı Galen' in adını verdiğimiz İZTÜ Galen Araştırma Merkezi (https://tinaztepe.edu.tr/galen/) çok yakında faaliyete geçiyor. Merkezin resmi açılış töreni İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül 2021’de saat 10:00’da İzmir Tınaztepe Üniversitesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek.

Üniversite olarak, Galen Araştırma Merkezi’nin açılışını Uluslararası Galen Bilim Günleri (galengunleri.tinaztepe.edu.tr) etkinliğiyle selamlıyoruz.

Galen Bilim Günleri’nin bu yılki konusunu Aşılarda ve İlaçlarda Yeni Ufuklar olarak belirledik.

Bu toplantıda onur konuğumuz Prof. Dr. Özlem Türeci. Tıpta çığır açan, Covid-19 pandemisine karşı en etkin silah olan mRNA aşısının mucitlerinden, aynı zamanda Biontech firmasının kurucu ortağı olan Prof. Dr. Özlem Türeci Galen Bilim Günleri etkinliğinin ilk açılış konuşmasını gerçekleştirecek. Konu: mRNA Aşılar

Covid-19’a karşı klinik faz çalışmaları tamamlanmak üzere olan VLP aşısının mucitlerinden, Orta-Doğu Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mayda Gürsel‘in konuşması ise VLP Aşılar hakkında. Toplantımızın aşılara ayrılan ilk bölümü Türkiye’nin ilk adenovirüs aşısını geliştiren Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hakan Akbulut’un Adenovirüs Aşılar hakkındaki konuşmasıyla tamamlanacak.

Yeni Nesil İlaçlar konusuna ayırdığımız toplantının ikinci bölümünde ise, çalışmalarını yurtdışında sürdüren dört bilim insanımız yer alıyor.  South Carolina Üniversitesi’nden Prof. Dr. Özgür Şahin’in İlaç Keşfi, Georgetown Üniversitesi’nden Prof. Dr. Aykut Üren’in Hedefe Özgün İlaçlar konularındaki çalışmalarını dinleyeceğiz. Toplantının son iki konuşması ise bağışıklık sisteminin kansere karşı uyarılması ilkesine göre etki gösteren ve ilaç sektöründe yeni bir dönemin habercisi olarak kabul gören ilaç çalışmalarına ayrılmış durumda. Karolinska Enstitüsü’nden Prof. Dr. Evren Alıcı hücre ilaçlar, Reven Pharmaceuticals 'dan Prof. Dr. Fatih Uçkun ise CD3-hedefli bispesifik antikor ilaçlar hakkındaki çalışmalarını izleyicilerle paylaşacaklar.

Galen Bilim Günleri etkinliği İZTÜ Yerleşkesinde gerçekleşecek olup gerek çevrimiçi gerekse yerinde katılım mümkün olabilecektir. İngilizce olarak gerçekleştirilecek etkinlik sırasında simultane çeviri hizmeti sağlanacaktır.

Etkinliğe katılım ücretsiz olup, katılım için Galen Günleri Katılım Formu adresinde yer alan formu doldurarak kaydolunması gerekmektedir.

NEW FRONTIERS IN VACCINES AND THERAPEUTICS”

Date: September 9th, 2021

Location: Izmir Tınaztepe University, Buca, IZMIR, Turkey

Official Language: English (English-Turkish simultaneous translation will be provided)

Hybrid Meeting: Open to physical and online participation. Please register

13:00- 14:00 Inaugural Lecture

Moderator: Mehmet Öztürk, PhD, Izmir Tınaztepe University, İzmir, TR

Keynote Speaker: Prof. Dr. Özlem Türeci, MD PhD, BioNTech, Mainz, DE

Keynote: mRNA Vaccines

14:00-15:00: Novel Vaccines

Moderator:  İsmail Hakkı Ulus, MD PhD, Acıbadem University, Istanbul, TR

14:00-14-30: VLP Vaccines by Mayda Gürsel, PhD, Middle East Technical Un., Ankara, TR

14:30-15:00: Adenovirus Vaccines by Hakan Akbulut, MD PhD, Ankara University, TR

15:00-15:30 Coffee Break

15:00-17:30 Novel Therapeutics

Moderator: Neşe Atabey, PhD, Izmir Tınaztepe University & Izmir Biomedicine and Genome Center, İzmir, TR

15:00-15:30 Trancriptome-Genome-wide approaches to drug discovery by Özgür Şahin, PhD, University of South Carolina, USA

15:30-16:00 Novel Approaches for Targeted Therapy in Pediatric Sarcomas by Aykut  Üren, MD. Georgetown University Lombardi Cancer Center, Washington DC, USA.

16:00-16:30 Transcriptional regulation of iPSc derived-NK cells upon target engagement by Evren Alıcı, MD PhD, NextgenNK, Karolinska Institutet, Stockholm, SE.

16:30 17-00: Clinical impact potential of CD3-engaging bispecific antibodies as biotherapeutic agents for hematologic malignancies by Fatih Uçkun, MD PhD, Reven Pharmaceuticals, Golden, USA.

17:00-17:15 Closing remarks