İZTÜ Galen Bilim Günü

Ege bölgesinin sağlık temalı ilk üniversitesi olan İzmir Tınaztepe üniversitesi 2021-2022 öğretim yılını önemli bir bilimsel etkinlikle açıyor. Sağlık alanında araştırma ve yenilikçi tıp teknolojilerinin geliştirilmesi i̇zmir Tınaztepe Üniversitesi’nin öncelikleri arasında yer alıyor. Bu bağlamda İzmir-Bergama doğumlu Galen’in adını verdiğimiz araştırma laboratuvarının faaliyete geçmesi vesilesi ile 9 Eylül 2021 tarihinde “Galen Bilim Günleri” etkinliğini düzenliyoruz.

Galen Bilim Günleri’nin bu yılki başlığını “Aşılarda ve İlaçlarda Yeni Ufuklar” olarak belirledik. Tıpta çığır açan ve Covid 19 pandemisine karşı en etkin silah olanmRNA aşısının mucitlerinden Özlem Türeci’nin bilimsel açılış konuşmasını yapacağı bu etkinlik uluslararası düzeyde ses getiren araştırmalarıyla ünlü birçok konuşmacıyı da bir araya getirmektedir.Ülkemizden Mayda Gürsel ve Hakan Akbulut’un yerli Covid-19 aşı çalışmalarını sunacaklar. İsveç’ten Evren Alıcı kök hücrelerden türetilen NK bağışıklık hücreleri ilgili çalışmaları ile aramızda olacak. ABD’den Fatih Uçkun, Aykut Üren ve Özgür Şahin ise kanserde hedefe özgün ilaç geliştirme çalışmalarını sunacaklar.

Galen Bilim Günleri etkinliği İZTÜ Yerleşkesinde gerçekleşecek olup gerek çevrimiçi gerekse yerinde katılım mümkün olabilecektir.

İngilizce olarak gerçekleştirilecek etkinlik sırasında simultane çeviri hizmeti sağlanacaktır.

Etkinliğe katılım ücretsiz olup, formu doldurarak kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

Galen Bilim Günleri Organizasyon Komitesi

Onursal Başkanlar