Anasayfa / Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans Ek Kontenjan Başvuru Duyurusu

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans Ek Kontenjan Başvuru Duyurusu

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans Ek Başvuruları

Programlar

Kontenjan

Yabancı

Uyruklu

Kontenjanı

Ücret

Hemşirelik Esasları Tezsiz Yüksek Lisans

İç Hastalıkları Hemşireliği Tezsiz Yüksek Lisans

Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Tezsiz Yüksek Lisans

16.500 TL

Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans (SAY)

22.000 TL

Ebelik Tezsiz Yüksek Lisans

16.500 TL

Öğrenim ücreti iki taksitte veya https://tinaztepe.edu.tr/odeme linkinden web ödeme ile kredi kartına taksit yapılabilecektir.

Başvuru Tarihleri:

22 Şubat – 5 Mart 2021

*Yazılı ve/ veya Mülakat Sınav Tarihi:

8 Mart 2021

Başvuru Sonuçların Açıklanması:

9 Mart 2021

Kayıt:

10 – 12 Mart 2021

Başvuru linkinden “İlk Giriş” ekranındaki adımları izleyerek tüm bilgileri doldurmanız ve evraklarınızı pdf formatında yüklemeniz gerekmektedir. Başvurunuz kabul edildikten sonra oluşan aday numaranızı ve şifrenizi kaybetmeyiniz.

Başvuru Evrakları

• Lisans Diploması
  • Transkript
  • ALES Belgesi (Tezli programlar için)

Başvuru Koşulları

• Tezsiz yüksek lisans programına başvurabilmek için adayların, en az lisans diplomasına sahip olmaları gerekmektedir.
  • Tezli yüksek lisans programına başvurabilmek için adayların, en az lisans diplomasına sahip olmaları, başvurdukları programın puan türünde en az 55 ALES puanına veya ALES'e eşdeğer kabul edilen ve Yükseköğretim Kurulunca ilan edilen eşdeğer puana sahip olmaları gerekir.
  • Yüksek lisans programlarına başvurularda istenen ALES ve benzeri belgelerde asgari puanın altındaki küsuratlı puanlar tam sayıya tamamlanmaz.

Yabancı Uyruklu Öğrenci Başvuru Koşulları

• Lisansüstü öğrenim görmek isteyen yabancı uyruklu veya lisans/yüksek lisans eğitiminin tamamını yurt dışında tamamlayan adaylardan tanınma ve denklik belgesinin talep edilir.
  • Yabancı uyruklu ve lisans/yüksek lisans eğitiminin tamamını yurt dışında tamamlayan T.C. uyruklu adayların kabulünde aşağıdaki şartlar aranır:
  1. Adaylar YÖK'ün belirlediği Türkçe öğretim merkezlerinden veya birimlerindenTürkçe yeterlik belgesi ile Türkçe kurslarını ya da sınavlarını başardıklarını belgeledikleri takdirde Türkçeden muaf tutulurlar.
  2. Lisans veya yüksek lisans eğitimlerini Türkçe öğretim yapan bir üniversitede tamamladığını belgeleyen adaylar Türkçe dil sınavından muaf tutulurlar.
  3. Eğitimini yurt dışında tamamlayan Türk ve yabancı uyruklu adayların lisansüstü programlara kabulünde, TÖMER'in Türkçe yeterlik sınavını Cl düzeyinde başarmaları veya Yunus Emre Enstitüsünden alınacak Türkçe yeterlik belgesine sahip olmaları veya Üniversite tarafından yapılan Türkçe yeterlik sınavından başarılı olmaları gerekir.
  4. Yabancı uyruklu adayların lisansüstü programlara kabulünde ALES puan şartı sağlayamayanlardan eşdeğerliği kabul edilen GRE, GMAT sınav sonuç belgesi aranır.

Dosyayı İndir