Genel Bilgi

Ülkemizin sağlık hizmetleri alanında gerçekleştirdiği atılımı daha da ileri götürebilmesinin temel şartı yetişmiş insan kaynağıdır. Sağlık sektöründe modern teknoloji kullanımının artması ve ilgili diğer gelişmeler neticesinde iyi yetişmiş personele duyulan ihtiyaç daha da artmış olup üniversitelerin bu ihtiyaca cevap verme zorunluluğu bulunmaktadır. İzmir Tınaztepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ; sağlık sektörünün çok boyutluluğunu ve sağlık-yaşam kalitesi ilişkisini geliştiren, sağlık alanının bilimsel, teknolojik, davranışsal ve toplumsal yanını doğru analiz edip uygulayabilen, uluslararası düzeyde yeterli ve geçerli bilgilerle donatılmış, etik değerlere bağlı araştırmacı ve girişimci sağlık profesyonelleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır.